Як можна застосувати каштани, користь та гроші на рівному місці

Поки ще є така можливість, назбирайте каштанів! Вони вам можуть зекономити немало грошей і нервів. Каштанів під ногами – хоч греблю гати. Пропонуємо найкращі ідеї, де можна застосувувати каштани і чому так важливо їх збирати зараз. Про це повідомляє Дніпровська порадниця.

Плоди кінського каштану активно використовують з лікувальною метою. Наприклад, на їх основі виготовляють гелі проти тромбофлебіту. Вони корисні при радикуліті, ревматизмі тощо. Якщо не брати до уваги медичний аспект, можуть знадобитися в домі хіба що в якості матеріалу для дитячих саморобок. Але, виявляється, ми не все знаємо про каштани.

Насправді вони можуть бути дуже корисними у господарстві. Ці коричневі глянцеві плоди – чудовий засіб боротьби з міллю та павуками.

Секрет каштанів у їхньому неприємному запаху. Людина його не вловлює. А от комахи чудово відчувають і ладні тікати, куди очі бачать.

Експерти з домогосподарства радять спочатку висушити каштани (їх потрібно розкласти в один шар на сонці – наприклад, на підвіконні, і дочекатися поки трохи зморщяться і втратять блиск). А потім розмістити у стратегічно важливих місцях.

Щоб відлякати міль, каштани потрібно розкласти в шафах на полицях. Можна по кілька штук розіпхати в кишені дублянок та інших предметів верхнього одягу, виготовлених з натуральних тканин. Для кращого ефекту рекомендується подрібнити  плоди (це можна зробити молотком або просто наступивши на каштан ногою), розкласти у полотняні торбинки і розподілити між речами. Після цього можете бути спокійними: міль точно не зіпсує ваші речі.

Для боротьби з павуками так само бажано роздробити каштани. Де їх застосувати – орієнтуйтеся по павутині. Досвідчені господині радять перш за все розкласти або повісити біля вхідних дверей та вікон (із зовнішнього боку), щоб відлякати павуків від дому. Доречними вони будуть і в кутках, де зазвичай облюбовують собі житло ці членистоногі.

Кожні два тижні варто міняти каштани на нові, оскільки вони втрачають свою силу.

У підсумку цей екологічний спосіб боротьби з непроханими гостями допоможе вам ще й непогано зекономити на хімічних засобах відлякування комах та павуків. 

Каштанів під ногами – хоч греблю гати. Пропонуємо 9 найкращих ідей для їх застосування.

 Для чищення зубів

Порошком, приготовленим з каштана, можна не тільки оздоровити ясна, але і відбілити зуби на 1 тон! Досить очистити каштан від коричневої шкірки, біле ядро висушити і змолоти в борошно – натуральний засіб для гігієни порожнини рота готовий.

Для прийняття ванни

1 ст. л. порошку з каштанів залити 0,5 л води і залишити на ніч. На наступний день поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння і, процідивши, додати у ванну. Ця корисна добавка покращує циркуляцію крові , надає шкірі тонус, омолоджує.

 Для прання

Порошок з кінських каштанів чудово підходить для прання білизни, діючи як мильні горіхи. Має ледве вловимий приємний запах і доглядає за шкірою рук.

Для миття волосся

Всього через місяць миття волосся порошком з кінського каштана відбувається нормалізація роботи сальних залоз голови, повністю припиняється випадіння волосся, прискорюється їх ріст.

Для обличчя
Змішати 2 ст. л. порошку каштана з невеликою кількістю води до утворення кашки, нанести на обличчя, залишити на 10 хвилин, потім ретельно змити теплою водою.

 Для душу

Якщо порошок з каштанів придатний для чищення зубів, миття волосся, прання, то вже як гель для душу точно підійде. Приготуйте таку мильну «бовтанку», а для аромату додайте пару крапель улюбленого ефірного масла.

 Для боротьби з попелицею

10 ст. л. порошку з кінського каштана насипати в каструлю, додати таку ж кількість води і варити протягом 20 хвилин. Після охолодження процідити і перелити в пляшку з розпилювачем.

Для масажу

Кінський каштан – найцінніша сировина для приготування масажних сумішей. Особливо він корисний тим, хто страждає варикозним розширенням вен, радикулітом, артритом.

 Для боротьби з міллю

Мішечки з каштанами, розкладені на полицях в шафі, відлякають метеликів молі, а також знищать їх личинки. Не забудьте про кухонні тумбочки: залиш те кілька каштанів і там.

Нагадаємо, раніше ми писали

Джункус спіраліс: незвичайна рослина, яка прикрасить будь-який інтер’єр