Як позбутися запаху сигарет у будинку та на одязі без прання (Корисний лайфхак)

Коли вдома відчувається запах цигарок – це не завжди приємно, навіть навпаки. Відповідальні господарі не дозволяють курити в будинку чи квартирі, але часом обставини беруть своє, і неприємний запах в'їдається в одяг, меблі та стіни. Забрати запах тютюну допоможе простий засіб, який є на кожній кухні, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на Уніан.

Якщо в будинку або квартирі курили досить довго, то продукти горіння тютюну в'їдаються в стіни, підлогу, стелю - у всі поверхні. У цьому випадку позбутися не запаху допоможе лише ремонт та заміна всіх меблів.

Якщо куріння вдома - лише одиничний епізод, то ситуацію можуть врятувати прості сорбенти з аптечки, такі як активоване вугілля, а також необхідні засоби можна знайти на кухні - кава, рис та інше.

Вибраний сорбент – кава, активоване вугілля, рис – потрібно покласти на тарілку та залишити в кімнаті. Протягом доби-двох запах помітно піде, все залежить від того, як довго курили у приміщенні.

А ось прибрати запах сигаретного диму з одягу допоможе оцет. Необхідно у велику каструлю або таз налити окріп і додати туди дві-три столові ложки звичайного оцту. Речі розвісити над ємністю та залишити на ніч. Вже на ранок від запаху не залишиться і сліду, але одяг доведеться додатково просушити.

Є швидший (якщо можна сказати) спосіб усунення запаху сигарет з одягу. Знову знадобиться столовий оцет.

Необхідно змішати воду та оцет у розрахунку один до трьох. В отриманому розчині змочити губку або ватяний диск та ретельно протерти одяг. Після обробки річ потрібно ретельно провітрити.

Нагадаємо, раніше ми писали: Не можуть зупинитися: чоловіки з якими іменами ризикують стати алкоголіками