Як у Дніпрі отримати допомогу на відновлення житла після обстрілів. Покрокова інструкція

Як у Дніпрі отримати допомогу на відновлення житла після обстрілів. Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на Дніпро соціальний. 

У зв’язку із ракетним ударом по Дніпру, який відбувся учора, 2 квітня, департамент соціальної політики нагадує, що власників пошкодженого/зруйнованого житла завжди підтримає місто. Для них діє опція матеріальної допомоги на відновлення житла, яка є найбільшою в порівнянні з іншими містами України. 

Ця допомога надається саме на усунення ушкоджень самої будівлі (зверніть увагу, НЕ внутрішнього оздоблення і технічного оснащення):

 несучих конструкцій, що потребують відновлювальних робіт;
 пошкоджень, що потребують проведення капітального ремонту, реконструкції;
 руйнувань, внаслідок яких житло визнане повністю непридатним до використання.

Алгоритм отримання цієї допомоги доволі простий:
 
1. Звернутися до адміністрації району (того, в якому знаходиться “постраждала” будівля) м. Дніпра для проведення обстеження будівлі і складання акту, в якому детально описуються усі пошкодження і згідно якому потім надається допомога. 

2. З цим актом звернутися до управління соціального захисту (вул. Шевченка, 11), де спеціалісти проаналізують ситуацію та зорієнтують щодо подальших дій. 
Разом із заявою на ім’я міського голови подаються документи:

паспорт;

 реєстраційний номер облікової картки платника податків;

 документи про право власності на пошкоджене нерухоме майно або договору оренди;

 акт комісії адміністрації району Дніпровської міської ради про обстеження нерухомого майна, що постраждало;

 звіт технічного обстеження, що складається залученими фахівцями на замовлення адміністрації районів Дніпровської міської ради (у разі потреби);

 інші документи, які підтверджують розмір завданих майнових збитків (засвідчені копії чеків, квитанцій, рахунків, звітів про оцінку майна, актів про оцінку майна тощо).

 Після розгляду документів спеціальною комісією приймається рішення щодо виплати допомоги на банківський рахунок заявника.