Як у Дніпрі виконується доручення міського голови Філатова з реалізації співфінансування програми ремонтів ОСББ та ЖБК

У вівторок, 21 березня 2023 року, у рамках чергування по місту директор департаменту з питань самоорганізації населення Дніпровської міської ради Ткаченко Святослав Миколайович, перевірив доручення міського голови Дніпра Бориса Філатова з реалізації співфінансування програми ремонтів ОСББ та ЖБК. По це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на Дніпровську міськраду.

Так, в ході інспекції на першій локації черговим по місту було перевірено один із будинків, який приймає участь у такій програмі - Житлово-Будівельний Кооператив (ЖБК) № 351, в якому вже розпочалися ремонті роботи з відновлення м'якої покрівлі над трьома під'їздами.

А на другій локації голова правління об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) "ЛУЧ" поділилась, як саме їх об'єднання дізналося про Програму співфінансування, та як буде реалізовано ремонт електрики у даній багатоповерхівці у 2023 році. Голова ОСББ звернулася із заявою до департаменту з питань самоорганізації населення Дніпропетровської міської ради. Завдяки цієї заяви ОСББ "ЛУЧ" було включено до програми співфінасування та будуть проведені відповідні ремонтні роботи.

Програма розвитку об'єднань ОСББ та ЖБК за співфінансуванням є важливою ініціативою, яка допомагає житловим об'єднанням отримувати фінансування для проведення необхідних ремонтів та реконструкцій у їх багатоповерхових будинках.

У рамках цієї програми ОСББ та ЖБК співфінансує всього 25% вартості робіт, тоді як інші 75% фінансує місто. Це дозволяє зменшити фінансове навантаження на ОСББ та ЖБК, та забезпечити більш ефективне використання коштів.Таким чином ОСББ та ЖБК не лише підтримують свій будинок в справному стані, а й економлять свій час та кошти.

Цього року у Дніпрі в програмі вирішили взяти участь понад 500 будинків, яким планується провести капітальні та поточні ремонти.

Для того, щоб дізнатися деталі участі у програмі та подати заявку на співфінансування, містяни мають змогу звернутися до департаменту з питань самоорганізації населення Дніпропетровської міської ради за телефоном: 063-3409477.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що скільки доведеться платити податок за землю в Дніпрі.