Як зберегти аромат та свіжість зеленої цибулі на всю зиму: простий лайфхак

Зелена цибуля – це не лише смачний інгредієнт для багатьох страв, але й джерело вітамінів та мікроелементів. На жаль, свіжа цибуля швидко втрачає свій аромат та псується. Але не варто засмучуватися! Завдяки простому лайфхаку ви зможете зберегти цю корисну зелень свіжою та ароматною протягом всієї зими, повідомляє Дніпровська порадниця.

Зазвичай, якщо заморозити порізану цибулю в пакеті, вона вкривається льодом, стає водянистою та втрачає свої смакові якості. Проте, є простий спосіб цього уникнути.

Як правильно заморозити зелену цибулю

  1. Промийте та просушіть цибулю. Ретельно промийте зелену цибулю під проточною водою, щоб видалити бруд та пил. Потім викладіть її на чистий рушник або паперові серветки та дайте їй повністю висохнути. Це важливо, адже волога призведе до утворення льоду під час заморозки.
  2. Наріжте цибулю. Коли цибуля повністю висохне, наріжте її на шматочки бажаного розміру.
  3. Видаліть зайву вологу. Ще раз розкладіть нарізану цибулю на рушник, щоб він ввібрав зайвий сік. Це допоможе зберегти текстуру цибулі під час заморозки.
  4. Заморозьте цибулю в пластиковій пляшці. Візьміть чисту та суху пластикову пляшку з-під води або соку. За допомогою лійки пересипте в неї нарізану цибулю. Не заповнюйте пляшку доверху, залиште вільним близько 5 см. Щільно закрийте кришку.
  5. Відправте в морозильну камеру. Помістіть пляшку з цибулею в морозильну камеру. Завдяки цьому простому способу цибуля збереже свій аромат, колір та текстуру протягом декількох місяців.

Також раніше ми писали Як відіпрати білі шкарпетки. Секрети на мільйон