Які породи котів найдорожчі в Україні. Скільки коштують елітні коти (фото)

За скільки в Україні можна придбати елітні породи кішок зі щепленнями та ветеринарними паспортами. Ексклюзивні породи собак коштують кілька тисяч доларів в Україні, але поціновувачам породистих котів доведеться віддати не менше. Якщо хочете стати власником елітного чотирилапого, потрібно зібрати чималу суму. Оголошення про продаж публікують на порталі OLX. Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на  Новини PRO

Мейн-кун

Це порода великих кішок із добре розвиненим тілом, міцними лапами, широко посадженими вухами, блискучою товстою шерстю. Вони бувають різноманітного забарвлення, мають приємний характер, відомі грайливістю і привітністю. Часто згортаються клубочком у найнесподіваніших місцях. Люблять жити надворі, оскільки потребують імітації полювання.

На OLX продають мейн-куна за 5 000 євро (225 000 грн). Білошерстий хлопчик має повний спектр вакцинації та документів. У розпліднику надають постійний супровід клієнтів, а продаж відбувається за контрактом.

Саванна

Це одна з найдорожчих і найпрестижніших порід кішок у світі. Її вивели шляхом схрещення дикого сервала (хижого африканського ссавця) з домашнім котом. Характеризується довгим тілом, витягнутою шиєю, сильними лапами, пухнастих хвостом, густою шерстю з леопардовими плямами різного забарвлення. Також має великі очі та стоячі вушка.

Купити саванну на OLX можна за 5 900 доларів (245 000 грн). Продавець зазначив, що представників породи можна утримувати в квартирі, допускати до дітей від 6 років, вигулювати на вулиці. Характер у кошеня ласкавий, хоч і зовні воно має хижий вигляд.

Британська золота шиншила
 
Дуже мила порода, виведена завдяки схрещенню перської кішки з золотистим геном і британської зі сріблястим забарвленням. Шерсть у тварин має характерний золотистий окрас, а підшерстя може переливатися від блідо-абрикосового до жовтуватого відтінку. На OLX українці можуть придбати гарненьке кошеня за4 600 доларів (190 000 грн).

Канадський сфінкс

Досить популярна порода в Україні, хоч і дорога. Коти з’явилися в результаті природної мутації. При народженні тваринки вкриті тонкою ніжною шерстю, але з часом вона повністю зникає. Канадські сфінкси часто мають криві кінцівки, їхня шкіра складчаста і гаряча на дотик. Зате тіло з добре розвиненою мускулатурою, а хвіст – загострений вкінці і досить гнучкий.

На OLX продають однорічного кота з документами і вакцинацією за 4 000 євро (180 000 грн).

Двельф

Це результат схрещення манчкіна, американського керла та сфінкса. Коти характеризуються короткими ногами, голим тілом, округлим животом, мигдалеподібними очами, великими гнучкими вухами, сильними лапами і довгим тонким свостиком. Ззовні схожі на звичайного сфінкса, але їх можна відрізнити за зморшками на лобі, плечах і лапах. Купити представника породи можна за 4 000 євро (180 000 грн).

Нагадаємо, раніше ми писали

В Україні різко впала ціна на картоплю: за скільки продають у Дніпрі