За 5 годин один гриб, зате який. Мешканець Дніпра похвалився рідкісним результатом тихого полювання

Ціль кожного грибника – це щирий білий гриб. Такий, який за 5 годин "тихого полювання" вполював дніпрянин Дмитро Хитрий в Обухівському лісництві, повідомляє Дніпровська панорама.

За 5 годин бродіння лісом в Обухівці зустрів більше грибників ніж грибів. Це білий, звичайно, як дядя за старанність))) Ще пару маслюків і подосиновик маленький + 2 білих, які згнили і не дочекалися грибника, - написав чоловік.

Це найбільш цінний гриб нашого лісу, проте і його не всі розпізнали. Так, жіночка сплутала з груздем:

Направді, білий гриб має такі якості, що його грибники майже одразу смажать або ж навіть їдять сирим в якості карпачо:

Білий гриб, мабуть, є самим знаменитим представником грибного царства, якого можна було б запросто назвати, без перебільшення, «царем серед грибів». Така слава прийшла до нього і завдяки його незвичайним смаковим властивостям і зовнішньому вигляду. Сам білий гриб (латинська назва Boletus edulis) відноситься до сімейства болетових, виду боровиків, через що його часто також називають боровиком.

По капелюшку можна визначити вік білого гриба. Так у молодого гриба капелюшок має майже художню опуклу форму. А ось у грибів старших капелюшок більш плоский. Також чим гриб старше, тим темніше у нього колір капелюшка, а сама його поверхня стає шорсткою.

Також капелюшок білого гриба приємний на дотик, верхня його шкіра щільно пов’язана з м’якоттю гриба і з цієї причини їй важко від неї відокремиться. У суху або вітряну погоду капелюшок гриба може покритися глибокими зморшками і тріщинами, що викликають пошкодження внутрішніх пір гриба. В дощ на капелюшку білого гриба утворюється тонка плівка слизу.

М’якоть у дозрілого білого гриба зазвичай соковита, щільна, м’ясиста і, зрозуміло, білого кольору. А от у старих грибів вона може трошки пожовтіти.

Де ростуть білі гриби

Практично скрізь, за винятком зрозуміло холодної Антарктиди і також дуже посушливої для них Австралії. Часто вони зустрічаються в європейських лісах, в тому числі в наших рідних українських Карпатах. Також їх можна зустріти в Мексиці, далекому Сході і навіть у північній Африці, ареал їх проживання вельми широкий.

Коли ростуть білі гриби

Цикл росту білих грибів сильно залежить від місця їх зростання, в наших широтах білі гриби починають своє зростання з травня-червня, а закінчують в жовтні-листопаді – самі грибні місяці. Ростуть гриби найчастіше сім’ями-колоніями, так що, якщо ви побачили в лісі білий гриб, знайте, що неподалік обов’язково є його родичі.

Але, судячи з 5-годинних пошуків нашого героя, пік росту грибів у лісах Дніпропетровщини ще попереду. Тому слід почекати дощів і туманів.

Нагадаємо, раніше ми писали: Стоятимуть у вазі цілий рік. На Дніпропетровщині побачили універсальні квіти для букетів (фото)