Залишилася тільки назва зупинки. Яким у Дніпрі пам'ятають знаменитий магазин "Океан" (фото)

Магазин Океан з'явився на проспекті (тоді Газети «Правда», зараз – Слобожанському) у 1960-х роках. З усього Дніпропетровська їздили до "Океану" за  рибкою та ікрою. Городяни розповідають, що там завжди можна було знайти щось з якісних та доступних делікатесів. Потім торгівля рибою в магазині припинилася. Через багато років у Дніпрі все ж пам'ятають, яким був магазин «Океан». Передає Дніпровська Панорама з посиланням на групу у «Історія у фотографіях. Катеринослав-Дніпропетровськ».

Магазин "Океан" поставав перед відвідувачами у всій  водній красі. Фасад був оформлений  візерунком рибної луски. З різних ракурсів вона створювала якесь казкове уявлення. До того ж біля вікон були викладено мозаїкою кораблі під парусами.

Будинок «Океану» був триповерховим, крім рибного магазину, тут був і ресторан. Торгова точка була дуже популярною у Дніпрі і купувати сюди рибу приїжджали не лише жителі лівого, а й правого берега міста.

Придбати тут можна було не лише рибу, а й уже готові бутерброди з червоною та чорною ікрою у відділі кулінарії. Згадують, що ціна у них була цілком доступна.

Також в "Океані" продавали смажену рибу, тому аромат розповсюджувався аж за межі магазину. Тут можна було придбати смажену камбалу або морського окуня.

На той час «Океан» відрізнявся від багатьох магазинів можливістю самообслуговування. Покупці з візками бродили торговим залом, вибираючи товар, а розраховувалися за нього на касі. По всьому магазину були розставлені прилавки-холодильники і над ними висіли «покажчики»: де яка риба продається.

На початку 1990-х років велика раніше кількість риби в холодильниках змінилась напівпорожніми полицями, товару стало значно менше, половина відділів закрилася.

 У 1997-1998 роках тут був нічний клуб, після якого відкрився взуттєвий магазин, а потім на першому поверсі будівлі почав працювати супермаркет. До речі, магазин взуття там перебуває досі, і для нього фасад з "луски" виглядав зовсім дивно. У 2019-му  магазин почали реконструювати, довгий час його вигляд приховували будівельні риштування.

Згодом будівля постала перед мешканцями практично голою, без своєї «луски». Але назва зупинки залишилася з назвою "Океан".

Раніше ми писали про Исчезнувший остров, корабль–призрак, двухметровые сомы и другие тайны знаменитой Косы в Днепре (фото)