Замість нудних пиріжків. Пиріг із зеленою цибулею та яйцями

Дуже смачний пиріг із зеленою цибулею та яйцями. На другий день ще смачніше. Хороша альтернатива набридлим пиріжкам. Рецептом ділиться Дніпровська панорама.

Я випікала його у формі кола, як сонечко з дещо незвичайним розташуванням начинки. Вона у мене зосереджена по центру під частими ґратами, а навколо я розташувала овальні пиріжки. І для тих приверед, які не люблять цибульну начинку, можна знайти шматочок без неї.

Продукти для тіста:

  • 300 мл суміші молока з водою,
  • 100 мл рослинної рафінованої олії,
  • 3 ст. цукру,
  • 1 ч. л. солі,
  • 1 яйце (білок - у тісто, жовток - для змащення верху),
  • 2 ч. л. сухих дріжджів,
  • близько 500 г борошна.

Начинка:

  • великий пучок цибулі, пучок зелені,
  • 3-4 варені яйця,
  • 1-2 ст. вареного рису для розсипчастості (можна без нього),
  • сіль,
  • перець,
  • 2 ст. розтопленого вершкового масла.

Рецепт розрахований як для замісу руками, так і хлібопічки.

Приготування начинки:

Цибулю, яйця, зелень порубати, додати варений рис, посолити, поперчити до смаку, заправити розтопленим вершковим маслом та акуратно, але ретельно перемішати. Поділити на 2 частини, більшу та меншу.

Готуємо тісто:

Суміш молока з водою (1:1) з'єднати з олією, додати збитий білок, цукор, сіль, дріжджі, ретельно перемішати і залишити хвилин на 10, доки дріжджі розійдуться. Потім ввести борошно і замісити не круте, еластичне тісто. Поставити на настоянку в тепле місце на 1:00, в процесі обм'яти.

Готове тісто розділити на дві частини. З однієї частини розкотити 1 велике тонке коло, а інший поменше (на нього викладатиметься начинка) і викласти їх у круглу форму для випікання один на одного. У мене кругла, скляна форма 30 см у діаметрі. З цієї частини тісто має залишитися для грати.

Більшу частину начинки викласти на менше коло, щоб вона не виходила за його межі, а поверху накласти часті ґрати. З другої частини тіста сформувати овальні пиріжки з меншою частиною начинки і покласти навколо решітки, біля бортиків.

Сформований таким чином пиріг поставити на вистоювання на 20 хвилин, а потім змастити яєчним жовтком, збитим з крапелькою води. Після цього пиріг помістити в духовку, розігріту до 180 градусів та випікати до готовності 40-50 хв.

Подавати пиріг трохи теплим або охолодженим з бульйоном, картопляним супом, або улюбленими напоями.

Нагадаємо, раніше ми писали: Хачапурі з сиром – дуже проста і смачна страва грузинської кухні (Відеорецепт)