Запечені баклажани з томатами та моцарелою: смачний рецепт
Літо - пора різноманітних овочів, ягід та фруктів, які взимку рідко зустрінеш в магазинах. А якщо і зустрінеш, то ціни на них, як правило, будуть не дуже маленькі. Тому влітку хочеться приготувати страви зі свіжих овочів, поки вони коштують недорого. "Дніпровська панорама" ділиться смачним рецептом запечених баклажанів з томатами та сиром "моцарела".
Інгредієнти для запечених баклажанів з томатами та моцарелою:
- 700 г баклажанів (3 малих або 2 великих)
- 1 банка томатів у власному соку 400 г
- 1 кулька моцарели 125 г
- 1 зубчик часнику
- 4-5 шт коктейльних томатів
- спеції за смаком (у мене сіль, перець та італійські трави)
- оливкова олія
Приготування запечених баклажанів з томатами та моцарелою:
- Баклажани розрізаємо вздовж на 2 половинки та робимо надрізи.
- Перекладаємо на деко шкіркою вниз, посипаємо сіллю та змащуємо оливковою олією. Відправляємо запікатись 180С - 20-30 хв (менші за розміром овочі запечуться швидше).
- Тим часом приготуємо соус. На пательні розігріваємо 2 стл оливкової олії та обсмажуємо зубчик часнику. Далі додаємо баночку томатів у власному соку (якщо томати цілі, розімніть їх). Заправляємо спеціями, перемішуємо та тушкуємо біля 5 хв. Соус має трішки загуснути.
- Дістаємо запечені баклажани, ложкою розминаємо серединку та заповнюємо їх томатним соусом. Зверху викладаємо шматочки томатів та моцарели.
- Запікаємо 10-15 хв при 180С, щоб сир розправився.
Смачного!