Запечені баклажани з томатами та моцарелою: смачний рецепт

Літо - пора різноманітних овочів, ягід та фруктів, які взимку рідко зустрінеш в магазинах. А якщо і зустрінеш, то ціни на них, як правило, будуть не дуже маленькі. Тому влітку хочеться приготувати страви зі свіжих овочів, поки вони коштують недорого. "Дніпровська панорама" ділиться смачним рецептом запечених баклажанів з томатами та сиром "моцарела".

Інгредієнти для запечених баклажанів з томатами та моцарелою:

  • 700 г баклажанів (3 малих або 2 великих)
  • 1 банка томатів у власному соку 400 г
  • 1 кулька моцарели 125 г
  • 1 зубчик часнику
  • 4-5 шт коктейльних томатів
  • спеції за смаком (у мене сіль, перець та італійські трави)
  • оливкова олія

Приготування запечених баклажанів з томатами та моцарелою:

  • Баклажани розрізаємо вздовж на 2 половинки та робимо надрізи.
  • Перекладаємо на деко шкіркою вниз, посипаємо сіллю та змащуємо оливковою олією. Відправляємо запікатись 180С - 20-30 хв (менші за розміром овочі запечуться швидше).
  • Тим часом приготуємо соус. На пательні розігріваємо 2 стл оливкової олії та обсмажуємо зубчик часнику. Далі додаємо баночку томатів у власному соку (якщо томати цілі, розімніть їх). Заправляємо спеціями, перемішуємо та тушкуємо біля 5 хв. Соус має трішки загуснути.
  • Дістаємо запечені баклажани, ложкою розминаємо серединку та заповнюємо їх томатним соусом. Зверху викладаємо шматочки томатів та моцарели.
  • Запікаємо 10-15 хв при 180С, щоб сир розправився.

Смачного!