Жданов розповів, чому ППО не може захистити Кривий Ріг від ворожих атак

По Кривому Рогу та іншим населеним пунктам Дніпропетровщини російські окупанти б’ють надзвуковими ракетами Кинжал та крилатими ракетами Іскандер-К, перед якими українське ППО виявляється безсилою. Про це повідомляє Дніпровська Панорама, посилаючись на військового експерта Олега Жданова

ППО у напрямку Кривого Рогу, звичайно, працює, але місто, ймовірно, знаходилося під обстрілами крилатих ракет Кинжал, хоча цьому немає офіційних підтверджень. Це надзвукова ракета, яка долає системи ППО за рахунок своєї швидкості і потрапляє в ціль, - сказав Жданов.

За його словами, російські окупанти застосовують крилаті ракети, що летять у мертвій зоні радара, надто низько над землею, тому радіолокаційні системи їх не бачать.

Експерт додав, що ракета Іскандер-К летить на висоті семи метрів, на рівні другого поверху, її жодна РЛС не побачить. Крилата ракета долає відстань не за математичною траєкторією, вона її постійно змінює. РЛС методом інтерполювання визначає точку зустрічі на основі законів балістики, які в даному випадку безсилі. 

Раніше ми повідомляли: Захищаючи батьківщину на Херсонщині героїчно загинув воїн із Дніпропетровщини