Житловий масив Покровський у Дніпрі: як виглядав цей район у 80-х

Іноді хочеться згадати історію рідного Дніпра, поринути у молодість наших батьків у 80-ті роки. Дніпровська панорама пропонує переглянути фото, як виглядав один з житлових масивів міста.

Житловий масив Покровський - це доволі молодий район. На світлинах зображений період, коли ще не було багатьох будівель, які зараз височать над ним.

Асфальт ще не проклали, дорога біля житлових будинків була грунтова. Під час дощів особливо складно було пересувати нею. Проходили лише трактори з великими колесами, слід яких видно на фото.

Ось так виглядав будинок на вулиці Юрія Кондратюка, 5. Лише багатоповерхівки, дерева та дорога. Немає ні магазинів, ні кафе.

Ця світлина десь 1981 р. Зараз ця дорога до Храму Різдва пресвятої Богородиці. Біля будинків на фоні побудований магазин техніки та прокладена асфальтована дорога. А ліворуч ще не зведено ні кінотеатру "Комунар", ні ресторану "Червоний камінь", ні гастроному, і точно немає "МакДональдз".

Зимовий Комунар виглядав якось по-іншому. Місце схоже на приватні будинки Діївки, що знаходяться поруч. Одна із жительок житлового масиву поділилася власними спогадами:

По цій дорозі щодня мене водили в дитячий садок і назад.

Це місце вже більш схоже на сучасний Покровський район: багатоповерхівки, дорога покрита асфальтом, алеї з деревами, які зараз в рази більші.

Коментарі під публікацією прям насичені спогадами місцевих мешканців. Напевно, приємно переглядати вже знайомі вулиці:

Ми з нього теж починали. Травень, 1980 рік. Своя оселя. Молоді були та дуже раділи. Пісок один був замість доріг. С продовольчих магазинів був тільки Універсам на Набережній. Але нічого, вижили. І якось сприймали все, як так і треба. Без жодних образ. Вихідними на Озерку їздили. Кому що потрібно. Все було добре. Зараз теж не погано. Чудовий масив, все під боком. Іноді за ним сумую.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі триває боротьба між храмом та містянами через зелену зону.