Знає одна господиня із тисячі. Як правильно розбивати сирі яйця

Здавалося б, для цієї процедури ідеально підходить ніж. І багато господинь так і роблять: розбивають курячі яйця за допомогою кухонного ножа, вважаючи, що гострий інструмент дозволяє розколоти шкаралупу в потрібному та конкретному місці, пише Дніпровська панорама, посилаючись на Телеграф.

Проте, розбиваючи сирі яйця ножем, ми ризикуємо, що верхня оболонка може розбитися повністю, а розкришитися. В результаті дрібні уламки шкаралупи можуть потрапити у білок та жовток.

Як це треба робити

Розбивати курячі яйця бажано об плоску поверхню — наприклад, стільницю або дно тарілки. Зробити це потрібно легко, інакше яйце розіб'ється повністю, а білок та жовток виявляться на столі.

Потрібно домогтися лише утворення маленької тріщини. Вона повинна легко розходитися без серйозного пошкодження плівки та без утворення великої кількості уламків шкаралупи. В результаті вміст яйця без проблем переллється в миску.

Нагадаємо, раніше ми писали: Де у Дніпрі капитально ремонтують трамваї та тролейбуси (Фото)