Мер Дніпра Філатов: "В приватному секторі, куди влучила ракета рф, працюють всі міські служби. Постраждалим виплатять допомогу"

Вночі 24 червня російські окупанти здійснили черговий масований обстріл Дніпра. Ворог вкотре підступно цілив по приватному сектору, де в цей час спали люди. Сили ППО збили 9 крилатих ракет над Дніпропетровщиною. Але одна з ракет таки влучила просто посеред приватного сектору, утворивши величезну воронку. 25 будинків сильно понівечені, 4 - знищені. Мер Дніпра Борис Філатов наголосив, що місто системно допомагатиме всім, хто постраждав від військового злочину росіян. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на Дніпровську міську раду.

Філатов і Лукашук

"Основні мережі плануємо відновити до кінця дня. Далі, до понеділка (адже нині ще працюють правоохоронні органи) ми закінчимо працювати на місці. І потім вже перейдемо в площину компенсацій тим людям, які постраждали. Будемо виплачувати (гроші, — ред.) за зруйноване майно", - сказав Борис Філатов, перебуваючи на місці ракетного удару.

Постраждалі Дніпро

Від самого ранку на місці розгорнуті районні штаби, працюють декілька комунальних бригад, а також правоохоронці та деякі волонтерські організації.

Штаб допомоги постраждалим

За даними Дніпропетровської обласної військової адміністрації, кількість постраждалих внаслідок нічного удару зросла вже до 11 людей, з яких троє - діти. Відомо, що семеро поранених шпиталізовані.

Дніпро ракетний удар

Чималі збитки і серед автівок та іншого майна мешканців. Пан Дмитро нині розбирає уламки біля будинку, де знімав кімнату. Чоловік - переселенець з Луганська. Раніше мешкав у Краматорську, а згодом переїхав вже до Дніпра.

Містянин Дніпро

"У нас кімната внизу. На щастя, ми вийшли з неї, слава Богу, бо там страшно (після влучання ракети неподалік, — ред.). Машина моя ремонту не підлягає, я думаю. Страшно, дуже страшно", - розповів Дмитро.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, в якому стані троє містян, які постраждали внаслідок нічної атаки.