Чому кішки люблять коробки та пакети

Якщо ви хочете привернути увагу кота, поставте посеред кімнати чи коридору коробку чи пакет. Через хвилину ви виявите задоволену мордочку, що виглядає звідти. Коти та кішки, як і їхні дикі родичі, — мисливці. Вони люблять нападати із засідки, а коробка є тим зручним місцем, де їх ніхто не бачить. Розберемося, чому наші вихованці так люблять коробки та пакети всіляких розмірів, повідомляє Дніпровська панорама.

Якщо шарудять, значить цікаво?

Якщо на вулиці у кішок завжди є трава, кущі та дерева, щоб сховатися, то у приміщенні вони обмежені у пересуванні. Будиночок із коробки для кішки – це ще й чудове укриття, де її ніхто не бачить. Реакція на коробку чи пакет продиктована дикими котячими інстинктами. Якщо щось шарудить чи має певний запах — значить, це видобуток чи гра.

На думку експертів, потяг до укриттів у кішок закладено природою. Палохливі та тривожні кішки відчувають потребу сховатися подалі від чужих очей. Коробка представляє для них безпечний закритий простір. Активні та допитливі вихованці, навпаки, бажають вивчати все навколо, грати з пакетами або залазити в різні коробки.

Шурхітний пакет викликає у них бурю емоцій: він ворушиться, як миша в нірці, перекочується, липне до вовни і схожий на нападаючого супротивника. При цьому він не завдає болю. Кішки готові «боротися» з такою іграшкою, вільно використовуючи кігті та зуби. Підвішений пакет викликає не менший інтерес: можна забратися всередину та використовувати його як гамак.

Якщо кішка залазить у пакет чи коробку

Якщо кішка залазить у пакет чи коробку, то цим вона намагається привернути увагу господаря та погратися з ним. Або вона просто хоче відпочити і вибирає затишне місце для сну.
Небезпечні звички. Чи несуть небезпеку для життя

На жаль, пакет не завжди буває безпечною іграшкою. Нерідко кішка облизує, ? жує або навіть їсть целофановий пакет, що шарудить. Вчені припускають, що для цього можуть бути такі причини:

неправильне харчування;
проблеми з ротовою порожниною та/або травленням;
раннє відлучення кошеня від кішки;
стрес;
подобається смак жирів та желатину в поліетилені;
приваблива гладка текстура;
запах чогось смачного, що раніше лежало у пакеті.
Звичка жувати пакети може бути небезпечною для вихованця. Якщо він гризе целофановий пакет і випадково проковтує шматочок, це загрожує задушенням або непрохідністю кишечника. Тому важливо не кидати пакети де завгодно і не дозволяти кішці діставати їх зі відра для сміття.

Що робити, якщо кішка з'їла пакет

Якщо раптом кішка проковтнула целофан, почекайте трохи, не давайте протиблювоти або проносне. За відсутності симптомів удушення тварина спробує самостійно викликати блювання. Якщо ж цього не сталося або целофан стирчить з пащі, не намагайтеся витягнути його самостійно – краще одразу відвезіть улюбленця до ветеринара.
Якщо кішка зацікавилася целофановим або пластиковим пакетом, потрібно відвернути її увагу іншими безпечними предметами: лазерною указкою, м'ячиком, пір'яною паличкою або просто частуванням.