Чорні дерева без жодного листочка. У Дніпрі масово захворіли абрикоси (фото)

Чорний абрикос - і це не про назву сорту, а про підступне захворювання кісточкових - моніліоз. Про жахливий стан дерев на Дніпропетровщині повідомила Катерина Ткаля у групі "Дачники-пенсіонери України", передає Дніпровська панорама.

Ось така біда з нашими абрикосами,коли цвіли були дощі,а зараз стоять без листя...Дніпропетровська обл., - йдеться у дописі.

чорний абрикос

абрикос чорний

У коментарях люди повідомляють з різних областей України, що мають таку ж біду:

абрикоси хворіють

Людмила Єфремова запевняє, що це захворювання привезли в Україну із хвойниками з Європи. Придивіться на молоденьких сливах і на чорнокоркі також є таке, - радить вона.

хворіють абрикоси

Користувач під ніком Нік Нік запевняє, що навесні потрібно захистити абрикосові дерева від цього грибкового захворювання. Він радить обробляти дерева препаратом Топсин М.

топсин м

Ще рекомендують використовувати Хорус.

Люди також діляться результатами обробки дерев у своїх садах:

обробка абрикос

Ольга Синюк пояснює:

Біда по всій Україні, читала роз'яснення науковця, що цей грибок не поверхневий, а пробирається в кору і дерево гине , потрібно все зрізати.

Моніліоз (плодова гниль) — дуже шкідливе грибкове захворювання рослин. Втрати врожаю щорічно становлять 20–30 %, а в окремих господарствах — 50–70 %. Захворювання поширене у Європі, США, Чилі, Південній Африці. Поширюється моніліоз із ушкодженими плодами, але найчастіше з ураженим садивним матеріалом.

Нагадаємо, раніше ми писали: Жахливе видовище. У Дніпрі почорніли та згоріли абрикоси і персики (Фото, відео)

Також, що Дніпропетровщина може втратити урожай абрикосів цього року (відео)