Знає одна господиня із тисячі. Що смажити першим - моркву чи цибулю

Не у всіх господинь виходить ідеальна засмажка. Часто після приготування цибуля стає млявою і перетворюється на кашу, а сама засмажка з моркви і цибулі виходить не такою апетитною, як хотілося б. Виявляється, потрібно знати правильну послідовність обсмажування цих двох інгредієнтів, тоді засмажка вийде просто неперевершеною Що смажити першим, пише Дніпровська панорама, посилаючись на Главред.

Виявляється, що багато господинь припускалися поширеної помилки під час приготування засмажки. На перший погляд може здатися, що морква твердіша і її доцільніше було б смажити першою. Однак досвідчені кухарі наполягають на тому, що таким чином засмажка не вийде смачною та ароматною.

Вся справа в тому, що якщо першою смажити моркву, а потім до неї додати цибулю, то золоту скоринку у цибулі просто не варто чекати. Навпаки, цибуля буде тьмяною і зовсім неапетитною. До того ж, під час обсмажування морква виділяє вологу, через що цибуля не зможе додати страві карамельної нотки.

Тому, відповідь на запитання, що смажити першим – цибулю чи моркву, досить очевидна. Спочатку завжди потрібно смажити цибулю. І коли він набуде золотистого кольору, до неї можна додавати натерту моркву. Таким чином готова засмажка вийде дуже смачною та ароматною.

Також досить часто багато господинь не можуть вирішити, що смажити першим – цибулю чи м'ясо. На перший погляд може здатися, що логічніше було б смажити м'ясо першим. Однак це фатальна помилка. Під час приготування м'ясо виділяє багато соків. Якщо ви додасте до нього цибулю, то вона стане не смаженою, а тушкованою. У цій ситуації доречніше було б посмажити цибулю окремо, а потім додати її до м'яса. Таким чином ви не турбуватиметеся про цибулю, яка може пересмажитися або навпаки стати тьмяною і зовсім неапетитною.

Нагадаємо, раніше ми писали: Десерт за 5 хвилин. Солодкий рулет готую щодня