Дивом лишились живими: постраждалі з Нікополя про обстріли приватного сектору

В ніч проти 20 липня окупанти випустили по Нікополю близько 30 снарядів. Двоє людей загинули. Ще дев‘ятьох поранило, з них – четверо діти. Одну з постраждалих родин евакуювали до Дніпра. Люди розповіли про те, як рятувалися з-під завалів власного будинку. Детальніше розповість Дніпровська Панорама, посилаючись на пресслужбу Дніпропетровської обласної ради. 

15-річна Настя Нагай була в своїй кімнаті, коли почався обстріл Нікополя. Дівчина мешкала в приватному будинку разом із батьками та молодшим братом. Згадує, в день обстрілу почули сильні вибухи зовсім поряд зі своїм будинком.

Одразу почали збиратися, як тут прилетіло прямо по нашій хаті. Вщент знесло дах, кухню, ванну кімнату і завалило підвал, – розповідає Настя. 

постраждала настя з нікополя

Дівчина постраждала більше за інших членів родини. Фізично обійшлося без критичних травм – Настя отримала осколкові поранення. А от психологічно дівчина почуває себе набагато гірше. 

В мене була дуже сильна істерика. Ми ледь вибрались з дому через отвір між спальнею та кухнею. Не було чим дихати, всюди пил та запах газу. Пощастило, що він не загорівся. Двері були завалені. А я вся у крові – з голови до ніг, – згадує Настя. 

постраждала з нікополя

До медзакладу Настю доставили вчора. Наразі її фізичному здоров’ю нічого не загрожує, але з дівчиною працює психолог. Лікарі зазначають, дівчина пробуде у лікарні найближчі декілька днів. 

лікування постраждалої дитини

Наразі їй капають антибіотики та знеболюючі. Серйозних травм немає, слідкуємо, аби зовнішні поранення загоїлися без ускладнень, – зазначив лікар Насті. 

лікар

Разом з Настею у палаті перебуває її бабуся Тамара Григорівна. Жінка розповідає, досі шокована від того, що довелося пережити її родині. За її словами, мешканців Нікополя окупанти намагаються винищити – адже прицільно стріляють саме по житлових багатоквартирних будинках і приватному сектору. 

З деяких домівок поряд люди не змогли вибратися. І це не лише приватний сектор. Снаряди влучали і в багатоповерхові будинки у центрі міста, – розповідає Тамара Григорівна. 

Батьки Насті повернулися до Нікополя – наразі розбирають завали власного будинку, в надії знайти бодай якісь вцілілі речі. Помешкання в них тепер немає. 

Читайте також: Пошкоджені будинки з вибитими вікнами: як почуваються дніпряни постраждалі в обстрілі