Домашні булочки з вишнею. Дріжджове тісто готується елементарно
Незабаром достигне вишня, а на ринках вже продають черешню. У цей час бабуся завжди пекла пиріжки з вишнею. Немає нічого смачнішого за солодкий пиріжок з кислинкою і кухоль холодного молока. Дніпровська панорама ділиться рецептом домашніх булочок із вишнею, які готуються з елементарного дріжджового тіста, виходять дуже м'які та пишні. Рецептом поділилася Фудблогер Ірина з ніком ira.shaf_cooking на своїй сторінці в Instagram.
Для тіста:
- молоко – 500 мл
- цукор – 6 ст. л.
- свіжі дріжджі – 40 г
- вершкове масло – 50 г
- олія рослинна – 50 мл
- жовтки – 4 шт. + 1 яйце – для змащення
- борошно – 700 г
- сіль - 0,5 ч. л.
- ваніль
Начинка:
- свіжі вишні – 1 кг
- цукор – 200 г
- крохмаль – 1 ст. л.
Штрейзель (посипання):
- вершкове масло – 30 г
- цукор – 100 г
- борошно - 100 г
- ваніль
Спосіб приготування:
Для приготування опари слід змішати дріжджі + 100 мл молока + 2 ст. л. борошна. Перемішати все та залишити на 20 хвилин.
До готової опари додати решту молока, збиті з цукром жовтки, сіль та борошно. Замісити тісто і в процесі вимішування налити олію. У готовому вигляді воно має бути еластичним і не прилипати до рук. Накрити рушником та залишити на 1 годину.
Готове тісто викласти на робочу поверхню, присипану мукою|борошном|, і розкотити в коло. Нарізати його на квадрати розміром 5*5 см. На кожен квадратик викласти 5-6 вишень, 1 ч. л. цукру та трохи крохмалю. Сформувати пиріжок.
Викласти булочки на лист, застелений пергаментом, накрити рушником і залишити на 20 хвилин підходити.
Перед випіканням змастити булочки збитим яйцем і посипати посипанням. Випікати за температури 180 градусів 20-25 хвилин. Готово!
Нагадаємо, раніше ми писали: Як приготувати курку із присмаком Китаю. Швидкий рецепт