Гамбургер як в Макдональдсі: покроковий рецепт із фото

Багато хто любить і часто купує бургери в кафе, але приготувати їх можна і в домашніх умовах. Зробити це нескладно, головне підготувати необхідні інгредієнти. Покроковий рецепт домашнього гамбургера підготувала Дніпровська Панорама

На 4 порції домашніх бургерів знадобиться: 

  • М'ясо (яловичина та свинина, можна робити й інші мікси 600-650 р.); 
  • Булочки для бургерів (4 шт.);
  • Сир Чеддер (8 шт.);
  • Салат (4-8 листків);
  • Помідор (2 маленьких);
  • Солоний огірок (1 шт.);
  • Сіль та перець за смаком;
  • Кетчуп (за смаком).

Приготування: 

  1. В глибоку миску викласти яловичий фарш. Додати до нього сіль та мелений перець. 
  2. Розділити готовий фарш на 4 частини та сформувати котлети. Вони мають бути приблизно на сантиметр ширшими за розмір булки, бо під час смаження котлета зменшиться). Заготовки для котлет на якийсь час прибрати в холодильник, поки готуються інші інгредієнти.
    бургер процесс
  3. Порізати помідор та солоний огірок тонкими слайсами. Промити та висушити від води листя салату.  
    бургер процесс

    бургер процесс
  4. Булочки для бургерів розрізати навпіл. Підсушити на сковороді гриль кілька хвилин, до рум'яної скоринки.
  5. Пательню змастити олією, розігріти та обсмажити котлети приблизно по 3-6 хвилин з кожного боку.
  6. Переходимо до формування бургера: на нижні половинки булочок змастити кетчупом, покласти лист салату. Зверху на салат викласти котлету та сир. Далі – солоні огірки та помідори. Зверху на помідори покласти ще один лист салату, за бажанням змастити його кетчупом та "закрити" бургер верхньою половинкою булочки.
    бургер процесс
  7. Готові бургери за бажанням скріпити дерев'яною шпажкою, щоб не розпадалися. 
    бургер готовый

Зазначимо, що булочки для бургерів можна придбати в магазині – це пришвидшить приготування страви. Але можна і зробити їх власноруч. Для цього знадобиться: 


  • 650 гр борошна;
  • 100 мл молока; 
  • 300 мл води; 
  • 70 гр вершкового масла;
  • 7 гр сухих дріжджів; 
  • 2 столових ложки цукру та 0,5 чайної ложки солі.

Приготування: 

  1. У суміш теплої води та молока додайте дріжджі, сіль, цукор та розтоплене вершкове масло. Перемішайте. Додайте кілька ложок борошна, перемішайте та додайте іншу частину борошна. 
  2. Поступово додаючи борошно, замісити тісто, гладке і однорідне, скатайте його в колобок. Покладіть тісто в миску, накрийте рушником і відправте в тепле місце для підйому на годину – протягом цього часу воно має збільшитися в об'ємі приблизно в два рази.
  3. Розділіть тісто на рівні частини та сформуйте кульки. Викладіть заготовки булочок на деко, застелене папером. Зверху змастіть їх розтопленим вершковим маслом і посипте кунжутом.
  4. Випікайте булочки в духовці, розігрітій до 200 ° С, близько 30 хвилин. Вони повинні зарум'янитися і добре піднятися. 

Якщо пекти булочки для бургерів самостійно, на приготування страви піде близько 3 годин. Якщо ж купити їх в супермаркеті – бургери будуть готові вже за 40-60 хвилин. 

Читайте також: Краще, ніж в Макдональдсі: як приготувати картоплю фрі вдома