Гамбургер як в Макдональдсі: покроковий рецепт із фото
Багато хто любить і часто купує бургери в кафе, але приготувати їх можна і в домашніх умовах. Зробити це нескладно, головне підготувати необхідні інгредієнти. Покроковий рецепт домашнього гамбургера підготувала Дніпровська Панорама.
На 4 порції домашніх бургерів знадобиться:
- М'ясо (яловичина та свинина, можна робити й інші мікси 600-650 р.);
- Булочки для бургерів (4 шт.);
- Сир Чеддер (8 шт.);
- Салат (4-8 листків);
- Помідор (2 маленьких);
- Солоний огірок (1 шт.);
- Сіль та перець за смаком;
- Кетчуп (за смаком).
Приготування:
- В глибоку миску викласти яловичий фарш. Додати до нього сіль та мелений перець.
- Розділити готовий фарш на 4 частини та сформувати котлети. Вони мають бути приблизно на сантиметр ширшими за розмір булки, бо під час смаження котлета зменшиться). Заготовки для котлет на якийсь час прибрати в холодильник, поки готуються інші інгредієнти.
- Порізати помідор та солоний огірок тонкими слайсами. Промити та висушити від води листя салату.
- Булочки для бургерів розрізати навпіл. Підсушити на сковороді гриль кілька хвилин, до рум'яної скоринки.
- Пательню змастити олією, розігріти та обсмажити котлети приблизно по 3-6 хвилин з кожного боку.
- Переходимо до формування бургера: на нижні половинки булочок змастити кетчупом, покласти лист салату. Зверху на салат викласти котлету та сир. Далі – солоні огірки та помідори. Зверху на помідори покласти ще один лист салату, за бажанням змастити його кетчупом та "закрити" бургер верхньою половинкою булочки.
- Готові бургери за бажанням скріпити дерев'яною шпажкою, щоб не розпадалися.
Зазначимо, що булочки для бургерів можна придбати в магазині – це пришвидшить приготування страви. Але можна і зробити їх власноруч. Для цього знадобиться:
- 650 гр борошна;
- 100 мл молока;
- 300 мл води;
- 70 гр вершкового масла;
- 7 гр сухих дріжджів;
- 2 столових ложки цукру та 0,5 чайної ложки солі.
Приготування:
- У суміш теплої води та молока додайте дріжджі, сіль, цукор та розтоплене вершкове масло. Перемішайте. Додайте кілька ложок борошна, перемішайте та додайте іншу частину борошна.
- Поступово додаючи борошно, замісити тісто, гладке і однорідне, скатайте його в колобок. Покладіть тісто в миску, накрийте рушником і відправте в тепле місце для підйому на годину – протягом цього часу воно має збільшитися в об'ємі приблизно в два рази.
- Розділіть тісто на рівні частини та сформуйте кульки. Викладіть заготовки булочок на деко, застелене папером. Зверху змастіть їх розтопленим вершковим маслом і посипте кунжутом.
- Випікайте булочки в духовці, розігрітій до 200 ° С, близько 30 хвилин. Вони повинні зарум'янитися і добре піднятися.
Якщо пекти булочки для бургерів самостійно, на приготування страви піде близько 3 годин. Якщо ж купити їх в супермаркеті – бургери будуть готові вже за 40-60 хвилин.
Читайте також: Краще, ніж в Макдональдсі: як приготувати картоплю фрі вдома