Голова штабу оборони Дніпра Геннадій Корбан прокоментував вилучення в нього українського паспорту

Геннадій Корбан не може в'їхати до України, до того ж, при спробі перетину кордону у нього вилучили паспорт, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на РБК-Україна.

Прикордонники мотивують це рішення тим, що нібито існує президентський указ про позбавлення його громадянства. За словами Корбана, він спробував перетнути кордон Польщі та України у пропускному пункті Смільниця (Львівська область). У нього вилучили закордонний паспорт громадянина України.

В результаті я не можу тепер в'їхати ні за одним документом: ні по військовому квитку, ні за "Дією", ніяк. По суті, застряг тут у прикордонній зоні. Адвокати зараз розбираються, бо не зрозуміло за яким документом, наприклад, можу повернутися назад (до Польщі, - ред.), - сказав Корбан.

Водночас джерело РБК-Україна у правоохоронних структурах підтвердило, що внутрішній та закордонний паспорт Геннадія Корбана не дійсні.

Спікер ДПСУ Андрій Демченко в коментарі РБК-Україна повідомив, що не володіє інформацією про перетин, або спробу перетину кордону третіми особами.

Розголошення такої інформації заборонено законодавством. При оформленні громадян на кордоні дії інспекторів прикордонної служби відбуваються виключно в межах норм чинного законодавства, що регламентує перетин державного кордону, - заявив він.

Нагадаємо, напередодні у ЗМІ з'явилася інформація про те, що президент може підписати укази про позбавлення громадянства бізнесмена Ігоря Коломойського, співголову забороненої у березні 2022 року партії ОПЗЖ Вадима Рабіновича та нинішнього голови територіальної оборони міста Дніпро Геннадія Корбана. Фото указу навіть почало з'являтися у соцмережах та низці ЗМІ - однак таємний документ так і не був опублікований на сайті Президента.

Щодо безпрецедентного та скандального "таємного указу" висловилось вже чимало людей. Зокрема, радник Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного Дмитро Ярош назвав такий крок назвав ударом по єдностінашого народу, а відомий журналіст Юрій Бутусов зауважив, що позбавлення громадянства людини, яка народилася в Україні, є незаконним. 

Нагадаємо, Геннадій Корбан - один з тих, хто координує оборону не тільки міста, але й усього регіону, а також допомагає обороняти сусідні області. Вдома у Дніпрі на нього також чекають старенькі батьки.