Годують населення незаконно. У Дніпрі кафе "Home Park" завдяки "судовим схемам" працює й досі

У Дніпрі власники ресторану "Home Park", які незаконно "орендують" оглядовий майданчик парку Шевченка з неймовірним краєвидом на річку Дніпро, за допомогою сумнівних схем у судах відхилились від законного демонтажу, повідомляє Дніпровська Панорама, посилаючись на 49000.com.ua.

Мешканці міста спостерігають, як власники одного з популярних ресторанів змогли через суди накласти арешт на своє майно. За допомогою такого юридичного прийому комерсанти без дозволів та потрібних документів продовжать заробляти на міській землі. "Home Park" знаходиться на оглядовому майданчику парку Шевченка, тому це місце вважають одним з найкращих. 

Як тут можна йти до Європи, коли ми бачимо корупцію власними очима. Історія з рестораном «Home park» — показовий приклад того, як власники використовують судові механізми, щоб незаконно вести вій бізнес, заробляючи на цьому нормальні гроші.

Дніпряни бачать, як в літній сезон ресторани почали влаштовувати літні зони відпочинку незаконно. Комунальні служби Дніпра прагнуть боротися з незаконними “літниками”. Однак багато "бізнесменів" заради отримання прибутку готові на все.

Яким чином ресторани "захоплюють" незаконно території?
Кафе під назвою «Home park», яке розмістилося прямо на оглядовому майданчику парку ім.Шевченка. Це місце є дуже гарним, багато ресторанів хотіли б відкритися у цьому місті. Вид на річку Дніпро - це найголовніше конкурентне місце.

Чи нормально зараз сидіти в пафосному ресторані, їсти дорогі страви, коли в Україні йде війна. Напевне, це питання кожного, яке вирішує совість. 

Власники незаконно тримають це місце, однак його демонтувати не можна.

Home Park

Юридична точка зору на кафе "Home Park" 

Виявляється, що розташування цього пафосного місця немає ніяки законних документів, уточнює представник юридичної служби міської ради Дніпра Володимир Гуртовий.

Міське комунальне підприємство «Міська інфраструктура», де розташований заклад, також просили продемонструвати документи, однак ті відмовились.

Дію останнього договору, на підставі якого "Home Park" знаходиться в парку ім. Шевченка, призупинено ще у квітні 2023 року, проте кафе все ще стоїть.

Через ігнорування власників, КП “Дніпровські активи” винесло припис уже про те, що тимчасові споруди треба знести. Це рішення підтримав і виконком міської ради Дніпра.

Перший позов від власників "Home Park"

Власники подали позов до Київського окружного адмінсуду. Предмет позову — “визнання протиправним та скасування ряду пунктів рішення виконкому Дніпровської міської ради про демонтаж тимчасових споруд”.

Не виключено, що у Києві власники ресторану змогли натиснути "вирішити" це питання. Було винесено судову ухвалу (“Ухвала про забезпечення позову від 05 травня 2023 року № 320/15809/23”), якою суд призупинив демонтаж конструкцій – до розгляду справи по суті. А справи у наших судах можуть розглядатись десятками років.

Вирок виніс суддя Марич Є.В., який виніс вирок на місце, що стоїть без дозволів на міській землі Дніпра. Київський ОАС на підставі війни взагалі закрив інформацію про суддів на своєму сайті. Яка тут може бути “Прозорість та відкритість судової влади”.

Київський суд

Другий позов від власників "Home Park"

Паралельно з позовом, який ми описали раніше, було подано ще один – до Кіровського райсуду Дніпра. У висновку домоглися від судді Олександри Колесніченка постанову про арешт майна — металоконструкцій, естради, кухні, меблів, туалету тощо, яке використовує кафе «Home park».

Ви не подумайте, арешт майна - це дуже добре для ресторану. Майно можна не зносити, ресторан працює далі. 

Цікаво, що суддя Олександра Коліснченко раніше не мала дуже великих статків. А зараз заробила грошей, придбала нерухомості та активів. А цікаво як? Тут судити кожному, але ми зрозуміли майже всі однаково.

6

Тепер демонтувати ресторан неможна, завдяки судді Кіровського райсуду та Київського окружного адмінсуду. Ресторан продовжує працювати й далі. Проте міське КП “Міська інфраструктура” подало заяву до правоохоронців, про скоєння кримінального правопорушення, за якою вже відкрито провадження. Та й Департамент парків та рекреації міськради чекають відгуку від них. Юридична служба міськради також подала апеляцію на рішення суддів. Тому це ще не кінець історії, й, можливо, дніпряни більше не зможуть посидіти у незаконному кафе «Home park».

Нагадаємо, раніше ми писали, що ціни на кавуни у Дніпрі. У Мінагрополітики дали оптимістичний прогноз