Курча, яким пригощали під час коронації ще Єлизавети II. Легендарний рецепт

Страва, яка є шматочками вареного курячого м'яса в майонезі зі смаком карі, була придумана на честь коронації королеви Єлизавети II 1953 року. Спочатку вона була салатом, а тепер найчастіше використовується як начинка для сендвічів, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на ТСН.

У заяві для преси Букінгемського палацу від 25 травня 2003 р. пояснюється, що коронаційне курча було винайдено для іноземних гостей, яких мали розважати після коронації. Їжу потрібно було готувати заздалегідь, і Констанс Спрай, яка також допомагала з квітковими композиціями для прикраси палацу, запропонувала рецепт холодного курчати у вершковому соусі карі із салатом із рису, зеленого горошку та суміші трав. Рецепт Констанс Спрай отримав схвалення міністра праці, і відтоді страва стала називатися "Коронаційним курчам".

Рецепт Констанс Спрай не публікувався до 1956 року до його появи у її Кулінарній книзі. В оригінальному рецепті шматочки курки-гриль у соусі з пюре зі смаженої цибулі з пастою карі, томатним пюре, червоним вином, лавровим листом, лимонним соком та абрикосовим пюре, збитими вершками та майонезом, подаються охолодженими з крес-салатом.

Foods of England публікує оригінал рецепту з кулінарної книги Констанс Спрай.

рецепт курчати

Інгредієнти на 8 порцій:

  • 2,3 кг курки
  • 1 ст. л. олії
  • 1 маленька, дрібно нарізана цибулина
  • 1 ст. л. пасти карі
  • 1 ст. л. томатного пюре
  • 100 мл червоного вина
  • 1 лавровий лист
  • сік половини лимона
  • 4 дрібно нарізані половинки абрикосів
  • 300 мл майонезу
  • 100 мл збитих вершків
  • сіль і перець
  • крес-салат для прикраси

Приготування

З курки зніміть шкіру, наріжте невеликими шматочками та обсмажити до готовності.

У невеликій каструлі розігрійте олію, додайте цибулю і готуйте близько трьох хвилин, поки вона не стане м'якою.

Додайте пасту карі, томатне пюре, вино, лавровий лист і лимонний сік.

Тушкуйте, не накриваючи, близько 10 хвилин, поки добре не увариться.

Процідіть і дати охолонути.

Нарізані половинки абрикосів подрібніть у блендері, кухонному комбайні чи через сито.

Охолоджений соус збийте з майонезом з абрикосовим пюре.

Вершки збийте до міцних піків і вмішайте у суміш.

Приправте, додавши за потреби ще трохи лимонного соку.

Складіть шматочки курки, прикрасьте крес-салатом і подавайте.

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпропетровській області знайшли незвичний гриб "куряче м'ясо" (Фото)