"Квести" для дітей і підлітків: спецслужби рф вигадали нову оману для розвідки

Спецслужби рф намагаються використовувати українських дітей для збору розвідданих . Для цього розробили спеціальні мобільні додатки у вигляді квестів для дітей і підлітків. Про це розповів начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул, передає Дніпровська Панорама

Так дітям пропонують нібито "пройти квест": сфотографувати з прив'язкою до місцевості військові об'єкти, об'єкти інфраструктури міста та інші цікаві для російських військових об'єкти, надіслати ці фотографії в додаток та отримати за них грошову винагороду. 

Дуже прошу кожного з вас, поговоріть зі своїми дітьми, попередьте інших батьків, щоб теж провели дуже серйозні розмови. Жодних квестів, жодних пересилань фотографій бути не повинно. Тому що саме ви несете відповідальність за своїх дітей. А результатом таких "квестів" можуть стати ракетні удари по наших військових, а також абсолютно мирних об'єктах, таких як – школи, дитячі садки, котельні, лікарні, вокзали та інші об'єкти міста, – зазначив Вілкул. 

У Головному управлінні розвідки таку інформацію підтверджують. Там повідомляють, що від українських користувачів таким чином не лише отримують важливу інформацію про розташування військових об'єктів, а й закликають громадян до несвідомої співпраці з окупаційними військами. 

У ГУР закликають завантажувати додатки на смартфон виключно через офіційні сервіси – AppStore, Google Play, Galaxy Store, AppGallery тощо. Крім того, українців просять ретьльно перевіряти всі доступні дані щодо додатків: інформацію про розробників, доступи, які додаток вимагає під час встановлення, а також відгуки інших користувачів.

20220801-3

Читайте також: у Британському коледжі заборонили викладати піаністу з Дніпропетровщини, який дав концерт у окупованому Маріуполі.