Лавандовий рай: у Дніпрі розквітли натуральні парфуми (фото)

У Дніпрі біля Театру Опери і Балету дарує людям настрій ароматна лаванда, повідомляє Дніпровська панорама.

Фіолетові квітки лаванди створюють атмосферу таємничості та романтичності. Коли знаходишся біля алеї цих квітів складається враження, немов ти десь у горах Франції. Сидиш біля свого будиночка, п'єш ароматну каву та любуєшся неймовірним цвітом лаванди. Потім закриваєш очі і відчуваєш цей неповторний солодкий запах свіжості.

Лаванда так пасує Оперному театру. Здається, що без неї будівля виглядає сірою та нудною. Коли ж тут з'явився цвіт лаванди, місце неначе ожило. Дніпряни приходять сюди зробити фотографії, які не відрізнити від картинок з інтернету. 

Невеличке фіолетове "море" від вітру наче хвилюється. Особливою стає лаванда, коли придивляєшся до кожної квітки. Тут бджола збирає нектар, смачним буде її мед. А ось тут прилетів метелик, який влучно вписується у кольорову картину. Їм, напевно, також подобається лавандовий аромат, який стійко панує у нашому місті.

Рвати таку красу аж ніяк не хочеться. Бо нищити таку дивовижну рослину це справжній злочин стосовно до неї. Краще хай росте тут, та милує око кожного, хто проходить повз неї.

Лаванда символізує любов, захист, щастя, довголіття, душевну рівновагу. За легендою такий стійкий аромат Бог подарував квітці на подяку за те, що Діва Марія сушила одяг маленького Ісуса на її кущі. Через це лаванду іноді називають царицею трав.

Лаванда у Дніпрі 1Лаванда у Дніпрі 2Лаванда у Дніпрі 3Лаванда у Дніпрі 5Лаванда у Дніпрі 6Лаванда у Дніпрі 7Лаванда у Дніпрі 8

Фото - Валерій Кравченко

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі розквітли дивовижні будиночки для ельфів.