Мер Дніпра Борис Філатов зустрівся з володарем світового рекорду у плаванні Андрієм Говоровим

26 листопада міський голова Дніпра Борис Філатов зустрівся зі світовим рекордсменом у плаванні Андрієм Говоровим. Як відомо, влітку цього року на міжнародних змаганнях Sette Colli Trophy у Римі (Італія) дніпровський спортсмен здолав дистанцію 50 метрів батерфляєм за 22,27 секунди та був визнаний найшвидшим плавцем у світі.

Нині атлет готується до чемпіонату світу наступного року, а потім – до Олімпійських ігор-2020 у Токіо. Необхідну для організації тренувань фінансову підтримку Андрій Говоров одержав від мерії – у рамках програми Бориса Філатова «Дніпро – спортивна столиця».

«Від міста йде допомога в оплаті тренера, адже його послуги доволі дорогі. Навіть галузеве державне міністерство не може повністю покрити ці витрати. Я одержав необхідну фінансову підтримку. Із мером ми також обговорили перспективи у спорті загалом. Були непогані ідеї. Зокрема, щодо придбання обладнання, яке буде у пригоді мені зараз, а потім згодиться іншим спортсменам міста та області. Таке спілкування з мером, котрий цікавиться спортом, важливе», – сказав Андрій Говоров.

Спортсмен також додав, що, попри закордонні пропозиції, для нього принципово представляти саме Україну та залишатися у Дніпрі – рідному для нього місті, де він мешкає вже понад десять років.

«Ми підтримуємо таких спортсменів, як Андрій Говоров. Він не лише перспективний атлет, а й один із тих, кого можна назвати гордістю вітчизняного спорту. Така підтримка важлива, адже вона дає змогу не переривати зв’язок у навчанні нових спортсменів. Загалом ми інвестуємо у майбутніх атлетів, які будуть після Андрія і яким він передасть свій досвід», – зазначив Борис Філатов.

Як відомо, видатні спортсмени Дніпра отримують іменні стипендії міського голови. Нагадаємо, під час цьогорічних змагань Sette Colli Trophy Андрій Говоров перевершив попереднє світове досягнення іспанця Рафаеля Муньйоса, рекордний час якого був більший на 0,16 секунди.

Уже в серпні Андрій став чемпіоном та рекордсменом Європи з плавання, а у вересні виборов золоту медаль на етапі Кубка світу. Серед спортивних звитяг плавця також призове місце на торішній світовій першості та чемпіонство на юнацьких Олімпійських іграх у 2010 році. Крім цього, дніпровець є дворазовим переможцем чемпіонатів Європи й рекордсменом України.