Не лише салати. Смажена молода капуста з індичкою (Рецепт)

Як тільки на ринку та в магазинах з'являється молода капуста, одразу ж відчувається швидке наближення літа. Цей овоч дуже корисний для організму, багатий на вітаміни і мікроелементи, прискорює обмін речовин і допомагає боротися із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, пише Дніпровська панорама.

Найлегший спосіб, що не вимагає кулінарної майстерності та особливої фантазії – нашаткувати, посолити, заправити соусом. З цим компонентом гармонують будь-які овочі – цибуля, морква, огірки, помідори, болгарський перець. Міксуючи всі ці складові можна отримати свіжий та вітамінізований салат.

Якщо сім'я любить випічку, тоді можна приготувати лінивий пиріг, який стане чудовою закускою та чудовим варіантом для сніданку. Великим коханням користуються супи та солянки з грибами та копченостями, смажені капустяні котлетки, голубці зі всілякими начинками: м'ясними, овочевими, грибними.

Смажена молода капуста з індичкою

Інгредієнти:

  • Індичка – 500 – 600 гр.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Капуста
  • Протерті томати – 100 гр.
  • Сіль
  • Вершкове масло - 20 гр.
  • Соняшникова олія – 10 гр.

Приготування:

Обсмажуємо шматочки індички з усіх боків на олії. Потім додаємо цибулю, перемішуємо. Туди ж морква, нарізану тонкими смужками.

Смажимо до готовності. Додаємо протерті томати, перемішуємо та прибираємо убік.

На цій же сковороді на вершковому та соняшниковому маслі обсмажуємо частину капусти, не солимо, додаємо щіпку мускатного горіха, прибираємо убік, докладаємо ще капусту та повторюємо попередній крок.

Потім повертаємо м'ясо, все перемішуємо і додаємо залишки протертих томатів. Змішуємо обидві маси та подаємо.

Нагадаємо, раніше ми писали: Бутерброд "П'ятихвилинка". Готую таку на сніданок і для святкового столу