Отримають нову спеціальність: як у Дніпрі працевлаштувують безробітних містян та переселенців

У Дніпрі 6 липня черговий по місту директор департаменту торгівлі та реклами Дніпровської міської ради Андрій Пильченко перевірив виконання доручення міського голови щодо працевлаштування безробітних містян та ВПО через перекваліфікацію. Він відвідав Дніпровський центр профтехосвіти туристичного сервісу на Байкальскій, в якому на короткотермінових курсах слухачі здобувають нову спеціальність та нову роботу. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на Дніпровську міську раду.

photo_2023-07-06_12-50-58

Інспекція з питань праці та зайнятості населення Дніпровської міської ради за сприяння Програми розвитку ООН (ПРООН) ініціює перенавчання ВПО та безробітних дніпрян на найзатребуванішими на ринку праці професіями. 4 групи уже розпочали навчання на кравців, кондитерів, піцайол, контролерів-касирів.

photo_2023-07-06_12-50-58 (3)

Цей проєкт, з підготовки фахівців на короткотермінових курсах, є наймасштабнішим у цьому році в Україні. Сьогодні тільки супермаркети Дніпра пропонують від 100 до 300 вакансій касирів, кухарів, продавців і т. д. Сфера обслуговування найбільше постраждала за 16 місяці повномасштабого вторгнення росії. Фахівці вище згаданих напрямків надали перевагу безпеці і виїхали з міста, але сама сфера продовжує розвиватися і тому потребує нових спеціалістів. Їх і готуватимуть на короткотермінових курсах, зокрема, 20 кондитерів та 15 піцайол.

photo_2023-07-06_12-50-58 (2)

У короткотермінових курсах перепідготовки задіяні три найсильніших професійно-технічні навчальні заклади Дніпра. Курс триватимуть від 2 до 3 тижнів в залежності від професії. Слухачі навчатимуться по 8 годин на день. Навчальні програми узгоджені з роботодавцями, аби врахувати особливості роботи на їх підприємствах.

photo_2023-07-06_12-50-59

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Дніпрі триває модернізація вуличного освітлення.