У п'ятницю спека в Дніпрі наростатиме. Обіцяють найвищий рівень пожежної небезпеки (Карта)

В Україні у п'ятницю, на Івана Купала, 7 липня, вдарить майже 40-градусна спека. Особливо смажитиме у центральній частині, на Дніпропетровщині, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на прогноз синоптика Наталі Діденко.

У п'ятницю сильна спека на півдні, південному сході України втримається - очікується +33+39 градусів!
Цікавою буде термічна ситуація у центральній частині: на Дніпропетровщині ще сильна спека, до +33+35, а на Вінниччині полегшає до +26 градусів.
На решті території центру +29+33 градуси.
У східних областях +30+35 градусів, - обіцяє Діденко.

Додамо, що й Дніпропетровським регіональним центром з гідрометеорології 6-7 липня 2023 року оголошено попередження про метеорологічне явище: на території Дніпропетровської області очікується висока (4 класу), місцями надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека.

Послаблення в цих регіонах можливе 8-9 липня.

Потішні новини для північних областей, де, за словами Діденко, спека послабне - до +24+28 градусів, лише на Сумщині ще попече до +32 градусів. У західній частині України очікується найпрохолодніша погода, завтра вдень +22+27 градусів.

На 7 липня майже по всій Україні оголосили штормове попередження. Синоптики Укргідрометцентру прогнозують, що повсюдно, крім східних областей, будуть грози, вдень у північних, більшості центральних, Одеській та Миколаївській областях в окремих районах град та шквали 15-20 м/с.

На сході серйозних опадів не передбачається, переважно сонце і спека, - прогнозує Діденко.

погода 7 липня

Нагадаємо, раніше ми писали: До Дніпра у сквер Прибрежний на відпочинок їдуть із Запоріжжя (фото)