Прирівняння жертви до агресора: в МЗС України обурені позицією ООН по теракту в Чаплиному на Дніпропетровщині

У Міністерстві закордонних справ України розкритикували заяву Деніз Браун, координаторки ООН по Україні, що висловилася про удару РФ по Чаплиному Дніпропетровської області. Про це повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на речника українського зовнішньополітичного відомства Олега Ніколенко.

За його словами, у МЗС викликала розчарування відсутність чіткої позиції офісу гуманітарного координатора ООН щодо ракетного обстрілу російських військових, внаслідок якого загинули 25 цивільних осіб. 

Ніколенко підкреслив, що заклики високого представника ООН до «всіх сторін» дотримуватись міжнародного гуманітарного права виглядають відірваними від реальності. Речник назвав абсолютно неприйнятним прирівняння жертви до агресора.

В МЗС України висловили сподівання, що представники ООН зможуть, що знаходяться в Україні, зможуть розібратися, яка сторона не дотримується своїх зобов’язань з міжнародного гуманітарного права, «бомбардуючи Чаплине та інші українські міста та села».

Нагадаємо, що серед постраждалих під час теракту військових РФ на станції Чаплине  хлопчик 13 років. Його відвезли до лікарні у стані середньої тяжкості. У пацієнта діагностували перелом обох кісточок гомілки, а також множинні садна рук, ніг та тулуба. 

Раніше ми повідобляли: Мешканців Дніпра та області просять здати кров для постраждалих у Чаплине: потрібні всі групи