Смачна літня страва: окрошка на кефірі з ковбасою

Окрошка - це страва, яку зазвичай готують влітку. Коли становиться спекотно, немає нічого кращого, ніж з'їсти тарілочку охолодженої свіженької окрошки на квасі або на кефірі - кому як подобається. Рецептом окрошки на кефірі поділиться "Дніпровська панорама".

Інгредієнти для окрошки на кефірі з ковбасою:

  • Ковбаса варена - 300 г.
  • Огірок свіжий - 2-3 шт.
  • Картопля варена - 2 шт.
  • Яйце куряче варене - 2 шт.
  • Редис - 5-6 шт.
  • Цибуля зелена - 1 пуч.
  • Кріп - 1 пуч.
  • Гірчиця - 1 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Кефір - 600 мл
  • Вода газована - 400 мл

Приготування окрошки:

  1. Заздалегідь відваріть до готовності яйця та картоплю, остудіть. Картоплю важливо не переварити, щоб нарізані кубики тримали форму в окрошці. Всі інгредієнти нарізати приблизно однаковими кубиками, приправити спеціями та залити заправкою.
  2. Огірочки нарізаємо невеликим кубиком, складаємо в глибоку зручну миску.До огірків додаємо нарізану ковбасу.
  3. Туди ж додамо нарізані картоплю та яйця.
  4. Подрібнюємо редис, відправляємо до салатника.
  5. Додаємо сіль та чорний мелений перець за смаком, а також гірчицю. Солодку чи гостру вибирайте на власний розсуд. Обережно перемішуємо, щоб гірчиця розподілилася по всіх інгредієнтах.
  6. Подрібнюємо зелень, відправляємо до салатника.
  7. Заливаємо кефіром.
  8. Тепер вливаємо сильногазовану воду. І добре перемішуємо.

Смачного!