Температура у Дніпрі стане комфортнішою. Синоптики попередили про похолодання. Карта

На фоні телого вівторка, 30 травня, все ж холодне повітря буде в одній з областей нашої країни. Про це попередила синоптик Наталка Діденко, передає Дніпровська панорама.

30-го травня денна температура повітря становитиме +22+26 градусів.
Невеликий осередок холоднішого повітря сяде тимчасово на Харківщину - завтра вдень тут передбачається свіжіше повітря +18+21 градусів, - зазначила Діденко

За її словами, дощі, місцями з грозами, пройдуть у східних областях та у південній частині, окрім Одещини (там сухо).

Також дощі ймовірні на заході, окрім Тернопільщини та Хмельниччини.

На решті території України - без опадів. Напрямок вітру завтра - північно-східний, невеликий або помірний.

карта погоди

Український гідрометеоцентр попередив про небезпечні метеорологічні явища по Україні.

Зокрема, 30 травня у східних, Дніпропетровській, Херсонській та Запорізькій областях грози.

І рівень небезпечності,

грози

У східних, південно-східних областях та Криму мінлива хмарність, короткочасні дощі з грозами, температура вночі 13-18°, вдень 18-23°.

На решті території невелика хмарність, без опадів, лише в Карпатах та на Закарпатті вдень місцями короткочасний дощ, гроза; температура вночі 8-13°, вдень 22-27°, в Карпатах вночі 5-10°, вдень 15-20°.

Вітер північний, північно-східний, 3-8 м/с.

карта погоди на 30 травня

За даними Погода Уніан, Кінець травня – початок червня в Україні буде у більшості областей із комфортною температурою. Спеки найближчого тижня не очікується. Навпаки, місцями температура опуститься до +15...+20°. Найближчими днями домінуватиме суха погода, проте періодично очікуються невеликі дощі та грози.

карта погода

У вівторок, 30 травня, хмарності в Україні побільшає. На сході, у Дніпропетровській та Запорізькій областях, а також у Криму очікуються дощі, подекуди - з грозами. Місцями Лівобережжя, а також у Криму температура опуститься до +18...+22°. На решті території очікується від +22 ° до +26 °.

карта погода

Завершиться весна в Україні доволі комфортною температурою. У більшості областей стовпчики термометрів покажуть +21...+25°. В Одеській та Закарпатській областях повітря прогріється до +26...+27°, у Криму - до +19°. На півострові, у Донецькій та Луганській областях очікуються дощі.

карта

Літо в Україні розпочнеться з підвищення температури. Сонця побільшає, опадів 1 червня не очікується. Стовпчики термометрів покажуть +22°...+26°, місцями повітря прогріється до +28°.

У п'ятницю, 2 червня, на заході та півночі України очікуються грози. Стовпчики терометрів покажуть +22°...+25°, місцями у центральній частині повітря прогріється до +26°...+28°.

У вихідні, 3 та 4 червня, в окремих областях України пройдуть дощі. При цьому очікується зниження температури на заході та півночі до +15°...+20°. На решті території нашої країни залишиться тепло до +20...+25°.

карта погода

Нагадаємо, раніше ми писали: Грім, блискавка і засипає градом. У Дніпрі стоїть дощ стіною (відео)