У Дніпрі перевірили готовність міської амбулаторії на випадок блекауту

У Дніпрі в понеділок, 27 березня, чергова по місту Олександра Бодня, заступник директора департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міськради, відвідала одну з міських амбулаторій для  перевірки виконань доручень міського голови Бориса Філатова щодо забезпечення медичних закладів на випадок блекауту. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на ДніпроTV.

Запас ліків

На одному з минулих чергувань, коли черговий по місту відвідував даний медзаклад, він поставив завдання встановити ще один генератор, аби забезпечити функціонування 3-поверхової будівлі амбулаторії в повному обсязі. І зараз другий генератор вже встановлено.

Генератор у лікарні

Будівля амбулаторії має просте укриття,  підготовлене до перебування 100 осіб орієнтовно. Воно забезпечено наступними запасами: технічною та питною водою, лікарськими засобами для надання невідкладної допомоги. Під час повітряної тривоги персонал і пацієнти перебувають в укритті.

Перевірка ліків

У Дніпрі в амбулаторіях центрів первинної допомоги встановлено 84 генератори. Вони забезпечують  роботу реєстратури, комп’ютерів лікарів, для занесення даних в електроні системи і роботи холодильників, де зберігаються вакцини та ліки.

Також в амулаторіях сформовано запас ліків для надання не тільки невідкладної допомоги, а і забезпечення хронічних хворих життєво необхідними лікарськими засобами.

Бодня у лікарні

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, як у Дніпрі працює Пункт незламності, розташований у саду Музею українського живопису.