У Пенсійному фонді зробили важливе попередження: хто з українців може залишитись без пенсії

В Україні попри війну та досить складну економічну ситуацію пенсіонери отримують виплати без затримок. Але є причини, через які у людей, що вийшли на заслужений відпочинок, можуть бути припинені виплати пенсії. Про попереджають фахівці Пенсійного фонду, передає Дніпровська панорама.

Серед основних причин, де перш за все вина самого пенсіонера - закінчення терміну дії банківської картки. Щоб цього не сталося, фахівці Пенсійного фонду радять стежити за терміном дії картки та вчасно отримати нову.

пенсійний фонд

У ПФУ підказали, як уникнути припинення виплати пенсії. Отже, якщо термін дії пенсійної картки спливає, її потрібно перевипустити у банку. Однак за умов війни у багатьох людей такої можливості немає. Деякі опинилися за кордоном, а деякі мешкають на території, де продовжуються активні бойові дії.

Деякі банки продовжили термін дії карток своїм клієнтам до закінчення війни. Але в цьому пенсіонери мають переконатися особисто, звернувшись до банку. Зазвичай банківські установи заздалегідь повідомляють клієнтів про закінчення терміну дії картки, надсилаючи SMS-повідомлення або через інтернет-банкінг. Якщо банк автоматично не продовжує термін дії картки, клієнту доведеться самостійно замінити її на нову. Якщо цього не зробити, банк перестане виплачувати пенсію старою карткою. Але при цьому нарахування пенсії продовжуватиметься. Просто клієнт не зможе її отримати, доки не поміняє картку.

Нагадаємо, раніше ми писали

Низький уклін мамі за справжнього Героя України. Дніпропетровщина втратила вірного захисника