Устигніть запастись дровами. Мешканців Дніпропетровщини закликають не затягувати з опалювальним сезоном (фото)

Мешканців Дніпропетровщини просять уже зараз подбати про дрова та не затягувати до холодів. Чому важливо це зробити, повідомляє Дніпровська панорама. 

Філії Східного лісового офісу продовжують лісозаготівлю та реалізацію дров. Тому закликаємо населення, що опалює свої домоволодіння дровами, закуповувати їх вже зараз. 

Деревина, придбана на зиму, влітку гарно всихає, а від так при її використанні матиме вищий коефіцієнт корисної дії, тобто віддаватиме більше тепла. Ба більше, зараз закупити можна без черги. Чого не скажеш про осінній період. 

Василь Курило, лісничий Царичанського лісництва розповідає, торік в опалювальний сезон через попит створилася черга на півтора місяця. Тож ті, хто кинувся купити дрова в жовтні-листопаді, міг отримати їх після новорічних свят. Та й якість такої деревини, як кажуть “з-під пилки”, гірше, оскільки вона не встигає просохнути.

Реалізується деревина після санітарної рубки. Тобто, вирубуються аварійні насадження, пошкодженні паразитами та іншими природними чинниками. 

Докладніше про лісозаготівлю та реалізацію деревини розповідають та показують у відео Іван Яловий, директор філії «Петриківське лісове господарство» та Василь Курило, лісничий Царичанського лісництва.

Нагадаємо, раніше ми писали

У Дніпрі та області 23, 24, 25, 26 травня масштабне відключення світла (Адреси)