Замість Акваріуму на Монастирському острові у Дніпрі може з'явитися Океанаріум

Акваріум на Монастирському острові у Дніпрі невдовзі може зазнати суттєвих змін на краще. Справа в тому, що він був побудований та відкритий у 1986 році, і з того часу не знав реконструкції. Замість нього пропонують створити вражаючий океанаріум, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на повідомлення кафедри дизайну та реконструкції архітектурного середовища Придніпровської державної академії будівництва та архітектури (ПДАБА).

Масштабний проект розроблено молодою архітектором Є. Ковальовою. Автор проекту вважає, що новий комплекс стане туристичною пам'яткою Дніпра та дозволить на його базі проводити глибокі наукові дослідження.

Проєкт океанаріума на о. Монастирський у м. Дніпро. 

На території парку ім. Т. Г. Шевченка (острівна частина) знаходиться будівля «Акваріум», відкрита ще в 1986 р. У її залах виставлені 20 акваріумів ємкістю 20 м 3.

Акваріумний комплекс дніпропетровського державного університету, побудований за проєктом архітектора ДКМ гіпровуза Ковальчука І.С., є унікальним за масштабами та технічною оснащеністю спорудою. Комплекс є навчальною та експериментальною базою біологічного факультету для підготовки фахівців у галузі іхтіології та гідробіології.

З моменту відкриття споруда не підлягала реконструкції. За цей час вимоги по дотриманню морських та річкових мешканців та вимоги до функціональних складових подібних споруд акваріумів змінилися, тому було вирішено створити нову концепцію даного закладу з новими об’ємами та відповідними функціями.

Центральний акваріум складається з трьох скляних відсіків багатогранної форми, об'єднаних у верхній частині в єдине ціле.

Унікальний у своєму роді прісноводний акваріумний комплекс дозволить в умовах, максимально наближених до природних водойм, проводити різноманітні наукові дослідження.

Автор: Ковальова Є.П. Керівник: доцент, к.т.н. Харченко К.С., - представили проект на кафедрі.

океанариум

океанариум

\океанариум

океанариум

океанариум

океанаріум

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі відкрили нову локацію для реєстрації шлюбу та новонароджених