Вдячність від усіх дніпрян: Філатов нагородив військових Повітряного командування «Схід»

5 серпня, напередодні Дня Повітряних Сил Збройних Сил України, п’ятеро військових Повітряного командування «Схід» отримують медалі «Захиснику Вітчизни».

_MG_7219

Медалі не просто від міського голови, а від імені всіх мешканців нашої територіальної громади. Це — той невеликий внесок, який ми можемо зробити для мотивації захисників. Адже вони прикривають небо від крилатих ракет, які на наші голови відправляє країна-агресорка. Мерія Дніпра надалі продовжуватиме допомагати нашим бійцям (по всіх родах військ) усім, чим може — для наближення Перемоги України, — сказав міський голова Дніпра Борис Філатов.

MG_7294_2

Він також передав бійцям електрогенератор. Загалом, до повномасштабного вторгнення рф в Україну, деякі з нагороджених сьогодні бійців брали участь в ООС. Нині ж їхнє завдання — нищити в українському небі ворожі ракети та безпілотники.

Коли вдається вражати ворожі ракети, задоволення отримує весь особовий склад повітряного командування. І ми знаємо, що ми не даремно на своїх бойових постах і цілодобово виконуємо завдання, – каже т. в. о. заступника командувача Повітряного командування «Схід», полковник Дмитро Воронін.

_MG_7284

Він також звернувся до дніпрян, нагадавши, що попри те, що людям складно реагувати на всі повітряні тривоги, треба все ж бути відповідальними:

Коли звучить сигнал повітряної тривоги, в цей момент командувач повітряного командування бере на себе особисту відповідальність за життя і здоров’я всіх тих, хто є в тому регіоні. Тож нехтувати непотрібно, а варто у найкоротший час знайти собі укриття.  

_MG_7259

Старший солдат Дарина Золотухіна — представниця цілої династії військових. Із цією професією пов’язали життя її батько, дідусь та бабуся. Сама дівчина на службі вже чотири роки. Каже, рідні завжди знаходять слова, аби підтримати та підбадьорити:

Вони часто телефонують, питають як я. Так само і всі друзі. Тож ми обов’язково відзначимо наше свято. І кожен особисто привітає одне одного.

_MG_7234