Військові експерти прогнозують наступ Росії на Кривий Ріг

Російська армія найближчим часом почне наступати на Запоріжжя та Кривий Ріг, вважає екс-радник міністра внутрішніх справ України та глави офісу президента Віктор Андрусів. Як повідомляє Дніпровська панорама, за словами експерта, окупанти вже перекинули на Херсонщину усі свої десантні війська.

 Що ж, можу підтвердити інформацію Костянтина Машовця. У Херсонській області найближчими тижнями розпочнеться наступ... Але не наш. За останні два тижні росіяни перекинули туди майже всі свої десантні війська. Наступатимуть, швидше за все, на Запоріжжя та Кривий Ріг, – зазначив Андрусів у Telegram.

Однак експерт переконаний, що розширюючи лінію фронту, Росія зазнає поразки, як навесні на Київському напрямку.

Згодний з ним і військовий експерт Олег Жданов: За його словами, кількість загарбників на півдні може збільшитись у 1,5 раза. Водночас, якщо окупанти розпорошуватимуть свої сили, то їхні успіхи малоймовірні. 

Росіяни можуть довести кількість свого угруповання до 20-25 тисяч військових. Цього недостатньо, щоб іти на Одесу. Але цього може бути достатньо, щоб відкинути наші війська й спробувати прорватися в бік Миколаєва чи Кривого Рогу. Але, якщо росіяни розподілятимуть свої зусилля на два напрямки, успіху вони навряд чи досягнуть, - зазначив Жданов.

Раніше полковник Костянтин Машовець розповів про підготовку до наступу військ РФ на Херсонському напрямку. За його словами, всі автомобільні та залізничні комунікації противника в Запорізькій, Херсонській, Донецькій областях, на півострові Крим та в Ростовській області Росії зараз просто "забиті" військами армій СхВО (східного військового округу РФ – ред.)

При цьому основу нового російського угруповання на Півдні України, як заявляє полковник, "становитимуть війська Східного військового округу ЗС РФ". Включаючи 35-ту загальновійськову армію СхВО, "сумно відому на весь світ "яскравими звитягами" своїх військових під Києвом".

Це ті ж із награбованими пралками, шуруповертами, собачими будками та жіночою білизною, які першими серед російських військових "прославилися" по всьому світу вбивствами, зґвалтуваннями та тортурами мирного населення, мародерством і грабунком. Так би мовити, дуже типові представники нинішнього російського суспільства, – нагадав Машовець.

Раніше ми писали, що у Кривому Розі розпочали полювання на зрадників.