Як будували головний корпус Дніпропетровського державного університета: рідкісне фото

У соцмережі з'явилося рідкісне фото будівництва легендарного головного (1-го корпуса) Дніпропетровського державного університета (нині - Дніпровський національний університет). Головний корпус університета побудували у 70-тих роках минулого сторіччя. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на групу у Facebook "История в фотографиях. Екатеринослав-Днепропетровск".

Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара нині один із провідних закладів вищої освіти в Україні 4-го рівня акредитації. Університет був заснований у травні 1918 року, та протягом свого існування декілька разів змінював свою назву. У 70-ті роки 20 сторіччя, у радянські часи, коли розпочали будівництво 1-го корпусу на проспекті Гагаріна, 72, вуз носив назву Дніпропетровський державний університет.

У соцмережі з'явилося рідкісне фото будівництва головного корпуса ДГУ у 1972 році. Можна побачити, що на той момент територія навколо майбутнього корпуса університета не забудована, і навколо ростуть дерева.

Корпус ДГУ

Головне фото - з сайту ДНУ.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у центрі Дніпра активізувалося будівництво нового комплексу.