Ціни на м’ясо у Дніпрі під час свят злітають угору (Відео)

Ціни на сало, свинину та яловичину почали зростати у Дніпрі ще під час Великого посту. Люди заздалегідь готувалися до свят. І зараз, безпосередньо перед Великоднем, можна бачити досить суттєві зміни цінників. Журналісти порівняли вартість м'яса на центральному ринку Дніпра і в супермаркетах, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на новини 11 телеканалу.

Продавці м'ясних рядів на Озерці заманюють покупців знижками та спеціальними пропозиціями. Наприклад пропонують сало по 100 гривень. Це зараз дешево. В основному ж сало тут продають по 150грн за кілограм.  М'ясо свинини можна купити за 180-200 гривен.

"Завжди перед святом у нас сало дешевше, м ясо дорожче. Після свята навпаки- сало подорожчує, м ясо подешевіє. Такі в нас гойдалки", - розповідає продавчиня Галина Аврамчук.

__cало

Попит на свіже м'ясо серед покупців звичайно є.

"Узяла рульку запекти на Великдень. Думала реберця взяти, але дорого- 250 гривень",  - каже ощадлива покупчиня.

 Яловичину можна купити  за ціною від 140 до 180 гривень.

"При чому тут свята до яловичини? З неї ж шашлик не будете робити. Ціна на яловичину як була так і є – нормальна, дешевше за магазинну", - каже продавець Артур.

У супермаркеті, звісно, інші пропозиції й подання продукту.

мясо в супермаркете

В одному з магазинів можна побачити  свінину (шійну частину) за 195 грн за кілограм. Поряд стейк з яловичини у 500 грамів коштує 175 грн.

Вартість на м'ясо відвідувачів супермаркету в основному  влаштовує.

"Ціни нормальні. Ну а як? На свята завжди зростає ціна", - вважає одна з покупчинь.

 Ціни на м'ясо у порівнянні з зимовими, зросли приблизно на 30%. Фахівці вважають цей процес звичайним сезонним підвищенням.

"Як тільки починається Великий Піст та  безпосередньо ближче до Великодня люди готуються до свята. Очикується певне здешевшення. Тут не було різкого здорожчення, тому й не може бути сильного падіння", - коментує перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

Фахівці очикують зниження ціни на м'ясо на 5-7 відсотків. Це буде ближче до кінця весни.

 Раніше ми повідомляли про: Програма "Доступні ліки". Як в Дніпрі отримати медикаменти безкоштовно