Як у Дніпрі піклуються про бездомних осіб та осіб з низьким рівнем доходів

У п'ятницю, 10 березня 2023 року, під час чергування по місту заступник міського голови, директор департаменту соціальної політики Дніпровської міськради Едуард Підлубний відвідав відділення надання послуг для бездомних осіб та осіб з низьким рівнем доходів Центру соціальної допомоги, яке знаходиться по вул. Лоцманська, 22 А. Тут він проінспектував виконання доручень міського голови щодо піклування про бездомних осіб та осіб з низьким рівнем доходів. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" посилаючись на пресслужбу Дніпровської міськради.

Як відзначив черговий по місту Едуард Підлубний, у Дніпрі дійсно піклуються про людей, які того потребують, та всі ці питання знаходяться на постійному контроля міської влади.

Перевірка притулку

Послуги, які надає відділення Центру соціальної допомоги:

-  Надає тимчасовий притулок бездомним особам, які опинилися у складних життєвих обставинах.
-  Здійснює первинний облік осіб та видає посвідчення про постановку на облік встановленого зразка.
-  Сприяє в отриманні реєстрації особи відповідно до чинного законодавства і встановленого порядку реєстрації осіб України, які тимчасово мешкають у притулку нічного перебування,  згідно Постанови кабінету міністрів України №207 від 02 березня 2016 року.
-  Надає методичну допомогу у відновленні документів бездомним особам, сприяє у отриманні медичної допомоги, тощо.
-  Сприяє в оформлені і отримані пенсії, інвалідності та влаштуванні до будинку-інтернату, або будинку – осіб з інвалідністю.
-  Їдальня міського центру соціальної допомоги забезпечує гарячими  безкоштовними обідами безпритульних осіб і громадян пенсійного віку та осіб з інвалідністю, направлених соціальними службами районів міста  Дніпра,  які опинились в скрутному матеріальному  становищі.
-  В зимовий час до притулку приймаються безпритульні особи на обігрів.


Притулок

Директор Дніпровського міського центру соціальної допомоги Максим Єрьоменко розповів, що з метою допомоги бездомним особам здійснюються спеціальні соціальні патрулювання. Фахівці соцпартулів інформують безхатченків про послуги Міського центру соціальної допомоги, доправляють до відділення, якщо вони погоджуються. Всього ж на сьогодні на обліку у цьому відділенні перебуває 55 осіб.

Ліжка для безпритульних

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, як у Дніпрі працюють гуртожиток-шелтер та соціальний ресторан для переселенців.