Зіпсують цвітіння: 7 рослин, які не можна садити біля троянд

Троянди можуть бути доволі примхливими у догляді квітами. Велике значення для них мають рослини, які ростуть поруч. Тому важливо знати, які рослини не можна садити біля троянд, повідомляє Дніпровська панорама.

Які рослини не можна садити біля троянд

Існує кілька рослин, які можуть негативно вплинути на здоров'я троянд. Тому їх не рекомендується садити поруч з трояндами. Серед таких рослин можна виділити.

Конюшина. Може здатися, що це гарна рослина для саду, але вона має специфічний запах, який може відлякувати комах-запилювачів від троянд, знизити їх цвітіння та спричинити захворювання.

Гортензії – далеко не найкращий варіант для посадки біля троянд. Їм потрібна кисла земля, а це не підходить трояндовим кущам взагалі.

Горобина. Рослина має глибокі корені, які можуть конкурувати з коренями троянд за воду та поживні речовини. Крім того, горобина може бути джерелом хвороб та шкідників.

Черемха – поганий варіант для саджання біля троянд. Черемха не підходить трояндам, тому що може бути джерелом хвороб та шкідників.

Береза. Корені берези можуть забрати багато води та поживних речовин, що може вплинути на здоров'я троянд. Тож садити їх поруч, не рекомендується.

Тюльпани. Час їх цвітіння та троянд – дуже різний, тому хочеться посадити їх разом. Але тюльпани потрібно кожного року викопувати, а це може пошкодити корені троянди.

Як флокси, так і троянди заражаються тими ж самими хворобами. Йдеться про борошнисту росу. Тому садити їх разом не бажано.

Нагадаємо, раніше ми писали

У Дніпрі зіпсується погода. Синоптик назвав дату