Зросла кількість постраждалих від ворожого обстрілу Дніпропетровщини 6 серпня

Кількість постраждалих від нічного обстрілу Нікопольського та Криворізького районів Дніпропетровщини зросла до чотирьох, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на Офіс Генпрокурора.

У прокуратурі почали досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Так, за даними слідства, в ніч на 6 серпня 2022 року російські військові, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, здійснили артилерійський обстріл з реактивних систем залпового вогню по житлових кварталах міста Нікополя. 

whatsapp-image-2022-08-06-at-134111

Раніше ми повідомляли про це тут.

Внаслідок ворожого обстрілу отримали осколкові поранення четверо місцевих мешканців (попередньо повідомлялося про трьох постраждалих), одного з чоловіків госпіталізували. Зазнали значних пошкоджень понад 40 будівель приватного сектору та багатоповерхівки, господарські споруди, будівля дитячого садка та будинок дитячої творчості. Виведено з ладу газовід та пошкоджено лінії електропередач.

Також під ворожим вогнем опинилося с. Мар'янське Криворізького району. Пошкоджені приватні будинки, лінія електропередач.

whatsapp-image-2022-08-06-at-134110