Хлібопекарня вдома: створюємо досконалий хліб без замісу

Випічка хліба вдома – це не тільки смачно, але й дуже просто! Цей рецепт доведе, що приготувати свіжий хліб може кожен. Вам знадобиться всього кілька інгредієнтів і мінімум часу, повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти

Борошно - 500 г.
Вода тепла - 340 г (50°С).
Сіль - 9 г.
Дріжджі сухі - 9 г.


Приготування

  1. Змішуємо інгредієнти, борошно, дріжджі і сіль, додаємо теплу воду, і перемішуємо ложкою. Тісто буде липким, так і має бути, накриваємо зверху і даємо постояти в теплі одну годину.
  2. Після чого розрівнюємо його і складаємо сторони один на одного, приминаючи зверху, і так повторюємо сім разів. 
  3. Після чого збираємо в мішечок, як хінкалі і прибираємо хвостиком вниз, кладемо на борошно, прибираємо в ємність. Можна покласти у казан, попередньо додавши трохи борошна, зробити зверху надріз, накрити кришкою. Ставивимо у духовку на 30 хвилин при 240 ° С, потім знімаємо кришку, знижуємо до 200°С, і ставимо ще на 10 хвилин.

Також раніше ми писали Сирні коржі: смачний перекус за 10 хвилин