Незвичайний десерт з кавуна: варення, яке варто спробувати

Хто б міг подумати, що звичні кавунові кірки можуть перетворитися на справжній делікатес? Дніпровська порадниця пропонує вам оригінальний рецепт варення, який здивує своїм яскравим смаком і ароматом.

Інгредієнти

Корки кавуна - 500 г;

Цукор - 500 г;

Відвар - 200 г;

Апельсин - 1 шт.;


Лимон - 1 шт.;

Ванільний цукор - 10 г.

Приготування

  1. Кавунні корки зачищаємо від зеленої частини та нарізаємо трикутниками. Потім перекладаємо в каструлю, заливаємо холодною водою і доводимо до кипіння, витримуємо 20 хвилин під кришкою.
  2. Для сиропу в каструлю висипаємо цукор, вливаємо відвар і після закипання повертаємо скоринки, томимо при легкому кипінні півтори години. Змішуємо цедру лимона, апельсина та їх сік, додаємо цукор.
  3. Отриману суміш додаємо до варення. Після закінчення часу даємо повністю охолонути і фасуємо по стерилізованих баночках.

Також раніше ми писали Швидкий та смачний десерт з осінніх яблук: оладки на йогурті