Незвичайний десерт з кавуна: варення, яке варто спробувати
Хто б міг подумати, що звичні кавунові кірки можуть перетворитися на справжній делікатес? Дніпровська порадниця пропонує вам оригінальний рецепт варення, який здивує своїм яскравим смаком і ароматом.
Інгредієнти
Корки кавуна - 500 г;
Цукор - 500 г;
Відвар - 200 г;
Апельсин - 1 шт.;
Лимон - 1 шт.;
Ванільний цукор - 10 г.
Приготування
- Кавунні корки зачищаємо від зеленої частини та нарізаємо трикутниками. Потім перекладаємо в каструлю, заливаємо холодною водою і доводимо до кипіння, витримуємо 20 хвилин під кришкою.
- Для сиропу в каструлю висипаємо цукор, вливаємо відвар і після закипання повертаємо скоринки, томимо при легкому кипінні півтори години. Змішуємо цедру лимона, апельсина та їх сік, додаємо цукор.
- Отриману суміш додаємо до варення. Після закінчення часу даємо повністю охолонути і фасуємо по стерилізованих баночках.
Також раніше ми писали Швидкий та смачний десерт з осінніх яблук: оладки на йогурті