5 найкращих коміксів про супергероїв усіх часів

Комікси захоплюють світ: окремі номери коштують мільйони доларів, а їхні історії екранізують у найдорожчих фільмах. Підбірка найкращих серій коміксів, які були випущені за увесь час.

Комікси давно стали невіддільною частиною сучасної культури й літератури. Вони розважають, надихають, формують культурні тенденції та висвітлюють важливі теми. Від естетики графічних романів і карколомних пригод важко відірватись навіть дорослим! Про найкращі супергеройські видання поговоримо далі в нашій добірці.

Пол Дженкінс і Паоло Рівера, «Легенди MARVEL»

На захопливих історіях про героїв MARVEL виросло вже декілька поколінь читачів і глядачів. Комікс П. Дженкінса та П. Рівери розповідає про становлення та пригоди відомих персонажів. Зокрема на сторінках книги зустрінуться:

  • Людина-павук;
  • Примарний Вершник;
  • Галк;
  • Капітан Америка;
  • Фантастична Четвірка;
  • Люди Ікс.

Яскрава збірка улюблених сюжетів припаде до смаку фанатам супергероїки та всім поціновувачам попкультури. Також можна у книгарні Readeat комікси купити на подарунок — як дітям, так і дорослим.

Ніл Ґейман, серія «Пісочний Чоловік»

Ніл Ґейман — відомий фантаст, автор популярних романів і графічних новел. Він створив похмуру серію коміксів «The Sandman», в якій розповідається про Морфея — Повелителя сновидінь, одного з семи Безмежних. Графічна сага знайомить читачів із темним світом снів та жахів. Цікаві сюжети доповнюють неймовірні ілюстрації, а переплетіння міфології з фантастикою створює оригінальний незвичайний світ. Комікс відмітився в переліку бестселерів за версією «The NY Times» і отримав низку екранізацій.

Ґрант Моррісон, All-star Superman

Неймовірна та зворушлива історія про Супермена розкриває секрети його походження, показує найзапекліших ворогів і найвідданіших друзів. Талановиті автори (оповідач Ґрант Моррісон і художник Френк Квайтлі) створили досить емоційний і незвичний комікс про останні роки життя Людини зі сталі. На читачів чекає зустріч із популярними персонажами: Бізарро, Лексом Лютером, Джиммі Олсеном і Лоїс Лейн.

иав1

Стен Лі, «Неймовірний Халк»

Було створено багато коміксів про зеленого велетня Халка, але прихильність фанатів здобула історія легендарного Стена Лі. Найкращий варіант MARVEL усіх часів ілюстрував талановитий Джек Кірбі. Читач побачить епохальну появу дивної істоти та особисто вирішить — людина він чи монстр. Головна інтрига оповіді — чи переможе науковець Брюс Беннер, відомий як супергерой Халк, всесвітнє Зло за залізною завісою.

Денніс Галлум і Мішель Бандіні, «Людина-Павук. Війна у місті»

Карколомні й небезпечні пригоди Пітера Паркера давно отримали всесвітнє визнання. У цьому коміксі Денніс Галлум розповідає емоційну та заплутану графічну історію, а читачі спостерігають за злетами та падіннями Людини-Павука. Чи допоможе Паркеру павуча спритність і сила, чи переможе він свого давнього ворога — відповіді заховано на сторінках видання «Війна у місті».