5 секретів пишного цвітіння кімнатних рослин навесні

Навесні природа прокидається, і ваші кімнатні рослини також потребують трохи більше уваги, щоб розквітнути. Ці 5 простих порад допоможуть вашим зеленим друзям почуватися щасливими та здоровими, повіомляє Дніпровська порадниця.

Збільшуйте полив поступово

З приходом весни дні стають довше, а сонце – тепліше, тому ґрунт у горщиках буде сохнути швидше. Проте не кидайтеся одразу рясно поливати рослини. Збільшуйте частоту поливу поступово, щоб не перезволожити ґрунт і не зашкодити коріння.

Додайте до догляду регулярні підживлення

Навесні рослини активно ростуть, їм необхідні додаткові поживні речовини. Використовуйте спеціальні добрива для кімнатних рослин, дотримуючись інструкції на етикетці.

Пересадіть рослини, якщо це необхідно

Кінець березня – початок квітня – вдалий час для пересадки кімнатних рослин. Пересадка дасть рослині новий ґрунт, багатий на поживні речовини, що стимулюватиме її ріст.

Захистіть рослини від надмірного сонця

Збільшення сонячної активності може призвести до опіків на листках. Якщо ваші рослини стоять на південних вікнах, притініть їх за допомогою штор або жалюзі.

Регулярно оглядайте рослини

Навесні шкідники та хвороби можуть активізуватися. Регулярно оглядайте рослини, щоб вчасно виявити проблеми та вжити заходів.

Також раніше ми писали Як виростити редиску смачною, хрусткою і без гіркоти. Посівний календар на березень 2024 та важливі поради