Антициклон Wiola працює для тих, хто чекає прохолодне літо у Дніпрі: прогноз синоптиків (мапа)

Майбутня погода народжується далеко від Дніпра. Антициклони чаклують над великими просторами західної Європи та Скандинавії. Саме звідтіля й надходить прохолодне повітря. З цього синоптики роблять свої висновки про погоду на останній день травня й початок червня, передає Дніпровська панорама з посиланням на прогноз синоптика Ігоря Кібальчича та інформацію Українського гідрометцентру.

 

На мапі, яку надає Український гідрометцентр можна бачити ситуацію на 31 травня.

У південно-східній та східній частинах країни, вдень місцями і на Прикарпатті та Закарпатті короткочасні дощі, подекуди грози; на решті території без опадів.

Вітер північний, 5-10 м/с.Температура вночі 10-15°, у західних областях 7-12°; вдень 20-25°, у Запорізькій, Донецькій та Луганській областях 17-22°, - прогнозують синоптики гідрометцентру

Синоптик Ігор Кібальчич говорить вже про початок червня. 

Малорухливий антициклон Wiola з центром над Британськими островами, за прогнозом, найближчими днями залишатиметься на тому ж місці. В результаті він сприятиме стабільному надходженню до Центральної та Східної Європи прохолодного повітря зі Скандинавського півострова.З цієї причини, на початку червня температурне тло в Україні очікується трохи нижчим за кліматичну норму, причому найбільш помітно це буде проявлятися в нічний час, коли стовпчики термометрів опустяться нижче +10 °С, - зазначив синоптик.

Кількість опадів у найближчі десять днів виявиться незначною, додає Кібальчич. Небезпечних метеорологічних явищ (шквалів, смерчів, градів) або штормового вітру так само чекати не варто, погода буде досить стабільною та спокійною.

У п’ятницю-суботу, 2-3 червня, холодний атмосферний фронт принесе дощі у західні, північні та центральні області. Але вже з 4 червня, погода стабілізується на більшій частині України, каже Кібальчич.

Раніше ми писали про: Температура у Дніпрі стане комфортнішою. Синоптики попередили про похолодання. Карта