Арт-терапія, фізичні вправи та методикі релаксації: у Дніпрі людей поважного віку вчать долати стрес

Сьогодні вкрай важко буває сохраняти спокій, тому у Дніпрі для людей поважного віку організували спеціальний  психологічний тренінг . В Адмінистрації Центрального району міста вважають, що дуже важливо навчити людей бороться зі стресом та не панікувати, повідомляє Дніпровська панорама.

Це вже четвертий подібний семінар. Кожен відвідує мінімум 100 людей, і попит лише зростає. Тут слухачі можуть поспілкуватись не лише з псіхологом, а й один з одним. Це  додатково сприяє зниженню рівня стресу, переконана Олена Іонесян, заступниця директора департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР.

Олена впевнена у необхідності таких закладів:

семінар Дніпро

Ми розуміємо, як людям під час війни важко. Вони залишилися наодинці в стресових ситуаціях. Тому ми їх запросили поспілкуватися з психологом, дізнатися  методи, як себе заспокоїти під час стресу. Також важливо, щоб вони спілкувалися один з одним, ділилися досвідом, як вони переживають ці часи. 

семінар Дніпро

Цей тренінг неабияк зацікавил пані Людмилу, яка не може перебороти відчуття тривоги з моменту, коли більше року тому поруч із її будинком впали уламки ракети.

семінар Дніпро

Це сталося 15 липня минулого року. Я була вдома, на кухні. Почула вибух, ми з онуком вибігли в коридор. Там є закуток, і ми в нього забились. Знов пролунав потужний вибух. В моїй кімнаті, на кухні повибивало вікна. З того часу почуття страху мене не полишає: я п’ю пігулки, погано вночі сплю, якщо 3-4 години, то вже добре. Сьогодні відвідала цей семінар і дуже вдячна меру Борису Філатову за цю можливість. Спробую робити вправи, які радив психолог. Сподіваюсь, це допоможе.

 

Психологиня Регіна Голуб розповідає:

семінар Дніпро

Відвідувачі семінару під час заняття можуть проаналізувати, який рівень стресу зараз мають, та як його долати завдяки методикам релаксації. Це різноманітні фізичні вправи, арт-терапія. Щось зможемо попрактикувати на семінарі, а щось люди будуть робити вже вдома.  Маючи педагогічний досвід, я бачу, як люди поважного віку цікавляться життям, психологією, очі горять.
Такі заклади планується проводити на регулярній основі.

Також ми писали В Україні продовжили воєнний стан та загальну мобілізацію: стали відомі термін