Баклажани як шашлик. Готували 20 банок, цього року ще закручу

Такі соковиті та ароматні баклажани будуть бажаним гостем на столі у будь-які свята. Та й у моменти, коли захочеться побалувати близьких людей чимось справді смачненьким, такі домашні баклажани точно стануть у нагоді, пише Дніпровська панорама.

Інгредієнти:

  • баклажани 2 кг
  • цибуля 500гр
  • часник 1 головка
  • вода 150 мл
  • сіль 1,5 ст.л
  • цукор 2 ст.л
  • оцет 9% 80мл

Приготування:

баклажани як шашлик

Насамперед помий баклажани, обріж хвостики і зніми шкірку за допомогою овочечистки (або звичайного ножа). Очищені баклажани спочатку розріж навпіл, а потім наріж великими шматочками.

Почисти цибулю і наріж півкільцями. Тонкими пластинками наріж часник. Хоча можна подрібнити часник і за допомогою пресу.

баклажани як шашлик

Розігрій сковорідку, налий сюди ж олію і обсмажуйте шматочки баклажанів з двох сторін. Потім виклади баклажани в окрему ємність і дай охолонути.

У чистій каструльці приготуй маринад. Для цього влий воду, додай сіль та цукор. Перемішай, щоб все розчинилося, і влий оцет. Доведи до кипіння та потримай на вогні 1 хвилину. Потім зніміть з вогню і дай охолонути.

баклажани як шашлик

У велику миску викладай баклажани. Зверху кожен шар посип цибулею, часником та приправою для шашлику.

баклажани як шашлик

Щільно покладені баклажани залів остиглим маринадом. Накрий тарілкою і щільно притисни чимось важким. Надсилай це все в холодильник на 12 годин, щоб баклажани пустили сік. Після цього ароматні баклажани можна подавати до столу або закривати на зиму.

баклажани як шашлик

Для закочення простерилізуй баночки. На дно кожної скляної ємності відправ спочатку цибулю, а потім самі баклажани. Зверху зали маринадом.

баклажани як шашлик

Баночки прикрий кришками і відправляй стерилізуватися в каструлю, дно якої заздалегідь застелили серветкою. Залий теплою водою. Доведи до кипіння і стерилізуйте 10 хвилин. Після чого герметично закрий банки, переверни і дай охолонути.

Нагадаємо, раніше ми писали: Без тіста і зайвого клопоту. Рецепт десерту за 15 хвилин розтопить ваше серце